Boek
Nederlands

Meiden zijn gek... op sterren

+1
Meiden zijn gek... op sterren
×
Meiden zijn gek... op sterren Meiden zijn gek... op sterren

Meiden zijn gek... op sterren

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De vriendinnen van Valerie zijn helemaal fan van een boyband. De knappe zanger nodigt Valerie uit voor hun concert. Hoe moet ze dat aan haar vriendinnen uitleggen? Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Optreden, Vriendschap
Titel
Meiden zijn gek... op sterren
Auteur
Marion van de Coolwijk
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2011
127 p.
ISBN
9789000302574 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tijdens een Gala wordt Valerie uitverkoren voor een dansoptreden als achtergrond bij Marco Borsato. Dan wordt ze ook nog door de knappe zanger van een populaire boyband uitgenodigd om backstage hun concert bij te wonen. Hoe moet Valerie dat aan haar vriendinnen uitleggen? Een kijkje in de keuken van sterrenoptredens. Vijfde deel in de lekker weglezende chicklitreeks ‘Meiden zijn gek…’*, waarin puberemoties door elkaar worden geschud, de spanningsboog voorspelbaar is en vriendschap blijft bestaan. Vlot geschreven verhaal met veel levensechte dialoog, ingedeeld in tien hoofdstukjes. Herkenbaar kleurrijk omslag. Vermakelijk leesplezier over een actueel thema voor meiden vanaf ca. 10 jaar.

Over Marion van de Coolwijk

Marion van de Coolwijk (Amsterdam, 7 mei 1959) is een Nederlands jeugdschrijfster.

Het eerste boek dat Marion van de Coolwijk heeft geschreven was 'Het praathoedje' die ze in 1988 uitbracht. Ondertussen heeft zij meer dan 200 boeken geschreven, waaronder Top Job; tafel 7, 3 cola, Ademnood, Nerd alert, ERUIT! en een hele reeks boeken die in series uitkwamen, waaronder de series Meiden zijn gek op..., MZZLmeiden, Ridder Doerak, Flippa Flodderhoed, Puk en Jens, De 4 speurneuzen, Nik en Laura (samen met Magda van Tilburg) en De Cupcakeclub. Na het overlijden van Arja Peters levert ze ook nieuwe delen in de serie De olijke tweeling. Op 28 april 1982 is Marion getrouwd met Ed van de Coolwijk sinds toen gebruikt zij de achternaam van de Coolwijk. Haar toenmalige klas had ervoor gezorgd dat ze een echte auteur werd. Vaak vertelde Marion zelfbedachte verhalen in de klas maar die waren no…Lees verder op Wikipedia

Suggesties