Boek
Nederlands

Meiden zijn gek ... op vakantie

+1
Meiden zijn gek ... op vakantie
×
Meiden zijn gek ... op vakantie Meiden zijn gek ... op vakantie

Meiden zijn gek ... op vakantie

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Janine (11) mag haar drie vriendinnen meenemen op kampeervakantie in Frankrijk. Helaas zijn haar ouders behoorlijk streng. Als ze besluiten 's avonds stiekem weg te gaan, heeft dat grote gevolgen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Kamperen, Vakantie
Titel
Meiden zijn gek ... op vakantie
Auteur
Marion van de Coolwijk
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2013
119 p.
ISBN
9789000321223 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 11-jarige Janine mag haar drie vriendinnen meenemen op kampeervakantie in Frankrijk. Helaas zijn haar ouders behoorlijk streng en 's avonds weggaan zit er niet in. De vrijgevochten Saartje vindt dat helemaal niets en haalt haar vriendinnen over om dan maar stiekem weg te gaan en zich ouder voor te doen dan ze werkelijk zijn. Met alle gevolgen van dien... Zevende, onafhankelijk te lezen deel uit de serie 'Meiden zijn gek...'*, waarin het voor de vier meiden even wennen is aan het kampeerregime (niemand behalve Janine heeft ooit gekampeerd), en om zo dicht op elkaar te leven waardoor de verschillen in karakters dan ook regelmatig botsen. Hedendaags vlot taalgebruik, met de nodige Engelse termen (boring). Typisch meidenboek om in een ruk uit te lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Marion van de Coolwijk

Marion van de Coolwijk (Amsterdam, 7 mei 1959) is een Nederlands jeugdschrijfster.

Levensloop

Marion van de Coolwijk werd geboren als Marion Verkaik, in een gezin met twee kinderen. Op 28 april 1982 trouwde zij met Ed van de Coolwijk; sindsdien gebruikt zij diens achternaam. Na het VWO bezocht zij de Pedagogische Academie. Van 1980 tot 2002 stond zij voor de klas. Tegenwoordig is zij, naast schrijver, remedial teacher, lesauteur en copywriter. Verder verzorgt zij trainingen voor docenten.

Marion van de Coolwijk debuteerde in 1988 als jeugdboekenschrijver. Sinds 2016 schrijft zij ook boeken voor volwassenen.

Van de Coolwijk was als leerkracht werkzaam op een Montessorischool toen zij begon met het schrijven van boeken. Vaak vertelde zij zelfbedachte verhalen in de klas maar die waren nooit helemaal af. Haar toenmalige klas kwam met een oplossing: "Schrijf die verhalen op!". Er ontstonden kleine boekjes die de klas…Lees verder op Wikipedia