Braille
Nederlands

MZZLmeiden en de paparazzi

+1
MZZLmeiden en de paparazzi
×
MZZLmeiden en de paparazzi MZZLmeiden en de paparazzi

MZZLmeiden en de paparazzi

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Tanja, Hanna en Joan leren hun bekende vader, John Parrot, en zijn persoonlijke assistent Mike beter kennen. Ze maken kennis met een wereld van muziek, optredens, luxe, fans en roddeljournalisten.
Onderwerp
Meerlingen, Ouders
Titel
MZZLmeiden en de paparazzi
Auteur
Marion van de Coolwijk
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2005
10 banden
Oorspr. uitgever
De Fontein
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tanja, Hanna en Joan hebben in het eerste deel* van de Mzzlmeiden te horen gekregen dat zij een drieling zijn, dat hun moeder overleed toen zij klein waren en dat zij daarom voor adoptie zijn afgestaan. Na enig speurwerk komen zij erachter dat hun vader John Parrot is, de bekende gitarist en leadzanger van popgroep The Jeans. In dit deel blijkt dat hun vader weliswaar verrast is over het bestaan van de drie meisjes, maar ook heel blij. Hij neemt hen spontaan op in zijn drukke leven; de meiden leren zijn assistent Mike ook kennen. De meiden maken voor het eerst kennis met de de fans die de band overal achtervolgen en met de verzinsels van de roddelbladen. Dit boek verloopt even vlot als het eerste en leest als een trein. Ook het Engels van Mike en de band is gemakkelijk te volgen. Het verhaal is tamelijk plat en ongeloofwaardig, maar vooral meiden zullen smullen van dit boek en maar wat graag in de schoenen van een van de drieling willen staan. Ondanks het feit dat het verhaal af is, e…Lees verder

Over Marion van de Coolwijk

Marion van de Coolwijk (Amsterdam, 7 mei 1959) is een Nederlands jeugdschrijfster.

Levensloop

Marion van de Coolwijk werd geboren als Marion Verkaik, in een gezin met twee kinderen. Op 28 april 1982 trouwde zij met Ed van de Coolwijk; sindsdien gebruikt zij diens achternaam. Na het VWO bezocht zij de Pedagogische Academie. Van 1980 tot 2002 stond zij voor de klas. Tegenwoordig is zij, naast schrijver, remedial teacher, lesauteur en copywriter. Verder verzorgt zij trainingen voor docenten.

Marion van de Coolwijk debuteerde in 1988 als jeugdboekenschrijver. Sinds 2016 schrijft zij ook boeken voor volwassenen.

Van de Coolwijk was als leerkracht werkzaam op een Montessorischool toen zij begon met het schrijven van boeken. Vaak vertelde zij zelfbedachte verhalen in de klas maar die waren nooit helemaal af. Haar toenmalige klas kwam met een oplossing: "Schrijf die verhalen op!". Er ontstonden kleine boekjes die de klas…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek