Met huid en haar

Marita De Sterck (auteur), Mariette Willekens (verteller)
+1
Met huid en haar
×
Met huid en haar Met huid en haar
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Joppes overgrootvader Tist wordt bijna honderd jaar, maar zijn gezondheidstoestand gaat snel achteruit. Joppe besluit om zoveel mogelijk voor hem te zorgen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Met huid en haar
Auteur
Marita De Sterck
Verteller
Mariette Willekens  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Speelduur
07:02
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Joppes overgrootvader Tist wordt bijna honderd jaar, maar zijn gezondheidstoestand gaat snel achteruit. Joppe (18, ik-figuur) besluit om zoveel mogelijk voor hem te zorgen. Tist is de centrale figuur in een familie waar, vooral bij de mannen, stijfkoppigheid troef is. Tussen Tist en Joppes vader Lex is veel nog niet uitgesproken: welke geheimen draagt Tist al zijn hele leven met zich mee, wie is de eigenlijke vader van Lex, wat heeft Tist als kind meegemaakt in de Eerste Wereldoorlog dat hem nu nog zo angstig maakt? Tussen het verzorgen door organiseert Joppe met vrienden een grote vredesdemonstratie en wordt hij tot over zijn oren verliefd op Alya, die maar niet voor hem wil (kan) kiezen. Het verhaal pendelt per hoofdstuk van de periode voor en na de Eerste Wereldoorlog naar het heden, de periode maart-augustus 2003. Het verhaal is geschreven in een meeslepende, beklemmende, betoverend poëtische taal en geeft mondjesmaat zijn intens beleefde, met veel geheimen omgeven, dramatiek vrij…Lees verder

Over Marita De Sterck

Marita de Sterck (Antwerpen 16 augustus 1955) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Marita de Sterck studeerde perswetenschappen, antropologie en talen. Aan de bibliotheekschool van Gent doceert ze literatuur en antropologie. Ze geeft ook workshops aan jongeren: verhalen schrijven. Met reisverhalen debuteerde ze en heeft ondertussen al een 40-tal titels gepubliceerd: boekjes voor beginnende lezers, informatieve boeken over ander culturen, jeugdromans, prentenboeken, makkelijk-lees-verhalen, boeken over jeugdliteratuur.

Er loopt een lijn van de groeirituelen en de inwijdingsverhalen die ze als antropoloog bestudeert naar haar eigen jeugdromans. Een terugkerend thema in haar werk is hoe je kunt leren liefhebben zonder jezelf te verliezen. Ook de kracht van het vertellen en de ingewikkelde relaties tussen de generaties duiken vaak op.

Bibliografie

RST

Suggesties