Boek
Nederlands

Beestje, kom je op mijn feestje?

Marjet Huiberts (auteur), Iris Deppe (illustrator)
+1
Beestje, kom je op mijn feestje?
×
Beestje, kom je op mijn feestje? Beestje, kom je op mijn feestje?

Beestje, kom je op mijn feestje?

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Mik is jarig. Er komen veel dieren op zijn feest in de tuin: het roodborstje, het lieveheersbeestje en de egel. Dan komt de boze wesp. Zal hij het feest verpesten? Prentenboek met frisse, zachtgekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn, Dieren
Titel
Beestje, kom je op mijn feestje?
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Iris Deppe
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2016
[32] p. : ill.
ISBN
9789025762285 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Jarig zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het jongetje Mik is jarig. Er staat een mooi gedekte tafel in de tuin, er is taart en er hangen slingers. Wie zouden er op Miks feestje komen? Als eerste komt het roodborstje. Het zingt een mooi verjaardagsliedje voor Mik. Daarna volgen andere dieren. Allemaal zingen ze een liedje voor de jarige job. Maar dan komt de boze wesp. Hoe gaat het nu verder met het feestje? Een vrolijk, leuk verjaardagsverhaal over het jongetje Mik en de dieren uit zijn tuin. Per twee pagina's zijn er twee à vier regels tekst. De zinnen zijn eenvoudig en kort. Ze zijn geschreven op rijm. Het lettertype is vrij groot, breed en vetgedrukt. De pagina's hebben geen witruimte: de frisse, kleurrijke illustraties beslaan twee volledige bladzijden. Naast de feestgangers zelf zijn er ook veel andere diertjes op de tekeningen te zien. Het thema, de tekst en de herkenbare tekeningen sluiten uitstekend aan bij de doelgroep. Kinderen kennen Mik wellicht al uit het boek 'We hebben er een geitje bij', het Prentenboek van h…Lees verder

Beestje, kom je op mijn feestje?

Het jongetje Mik is jarig en viert feest! Nu is Mik een grote natuurliefhebber en wil hij dat feest vieren met allerlei dieren die vrolijk ronddartelen in zijn tuin. Het vogeltje heft vrolijk 'Happy birthday' aan, het lieveheersbeestje heeft haar mooiste noppenjurk aangetrokken en zo is er nog wel wat fauna die in de feestvreugde wil delen. Enkel de wesp is een ongenode gast en wordt dus weggejaagd. Pas dan verschijnt de zoete taart op tafel.

Sprekende dieren zijn meer regel dan uitzondering in prentenboeken, maar om één of andere reden werkt het hier niet voor mij. Ik heb altijd gedacht dat ik over een redelijk groot vermogen tot fantasie beschik, maar blijkbaar gaat de koffievragende vlinder mijn begrip te boven. En ik ben ook geen, en da's nog zacht uitgedrukt, liefhebber van wespen, maar dit leek wel wat op een scène waarin het gepeste kindje niet op het feest mag komen. Mijn fantasie werkte toen dus wel, want ik kreeg bijna medelijden met de wesp.

Maar go…Lees verder

Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en tekstdichter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Ook werkte ze als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Daarnaast studeerde zij orthopedagogiek, volgde zang- en pianolessen en bezocht de schrijversvakschool in Amsterdam.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en tekstdichter. Ze schreef liedjes voor onder ande…Lees verder op Wikipedia