Boek
Nederlands

Ebbie speelt verstoppertje

Marjet Huiberts (auteur), Milja Praagman (illustrator)
+1
Ebbie speelt verstoppertje
×
Ebbie speelt verstoppertje Ebbie speelt verstoppertje
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Het is bedtijd voor aapje Ebbie. Maar hij wil eerst nog een spelletje doen: verstoppertje. Waar zal Ebbie zich verstoppen: achter de bank, tussen de gordijnen, of toch in een andere kamer van het huis? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Verstoppertje
Titel
Ebbie speelt verstoppertje
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, copyright 2020
[26] p. : ill.
ISBN
9789025773786 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Spelen - Speelgoed (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Aapje Ebbie zoekt de ultieme verstopplek. In de woonkamer achter de bank, in de gang onder de kapstok, en op nog meer plekken. Op paginagrote, stoere illustraties met als hoofdkleur frisblauw en enkele steunkleuren is het hele proces te volgen, becommentarieerd door een natuurlijke tekst, zoals je met een dreumes zou praten. Knap om op dit eenvoudige niveau een en ander zo speels en met humor te brengen! Ook komen er voorzetsels, de verschillende vertrekken in huis en namen van meubels aan de orde, wat de woordenschat ten goede komt. Auteur en illustrator hebben hun sporen verdient voor een iets oudere doelgroep en slagen voor de allerkleinsten eveneens bijzonder goed. Er verschenen over Ebbie al 'Ebbie in de wasbak' (2019) en 'Ebbie zonder speen'* (2020). In elk boekje in de serie staan vijftig woorden uit de basiswoordenlijst (van het Kennisinstituut voor Taalontwikkeling). Op die manier helpt Ebbie de woordenschat van dreumesen uit te breiden. Stevige, hardkartonnen vierkante uitga…Lees verder

Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en tekstdichter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Ook werkte ze als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Daarnaast studeerde zij orthopedagogiek, volgde zang- en pianolessen en bezocht de schrijversvakschool in Amsterdam.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en tekstdichter. Ze schreef liedjes voor onder ande…Lees verder op Wikipedia