Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Feodoor heeft zeven zussen

Marjet Huiberts (auteur), Sieb Posthuma (illustrator)
+1
Feodoor heeft zeven zussen
×
Feodoor heeft zeven zussen Feodoor heeft zeven zussen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Feodoor heeft zeven grote zussen en dat heeft een boel voor- en nadelen. Prentenboek met humoristische tekeningen in kleur en vijf verhalen op rijm. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Broers en zussen
Titel
Feodoor heeft zeven zussen
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Sieb Posthuma
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Haarlem: Gottmer/Becht, 2008 | Andere uitgaves
[46] p. : ill.
ISBN
9789025740856 (gebonden)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

“Feodoor heeft zeven zussen, zeven grote drukke zussen. Daar zit Feodoor dan tussen.” Dit is de beginzin van vijf verzen over de relatie van de wat sullige Feodoor met zijn soms bemoeizuchtige zussen. Ze brengen hem naar bed, maar als ze met zeven armen het licht uit doen, worden ze bang en moet Feodoor ze in slaap aaien. En bij het aankleden kiezen de zussen allemaal iets anders en moet Feodoor toch zelf beslissen wat hij aan wil. Op zijn verjaardag krijgt hij maar liefst veertien cadeaus en zeven taarten (en dus 35 kaarsjes). De verzen op rijm zijn uitstekend opgebouwd, kennen een goed gekozen spanningsboog en laten zich eenvoudig en tegelijkertijd spannend voorlezen. De verhalen zijn herkenbaar en erg humoristisch, waarbij het getal zeven (en de veelvouden hiervan) een belangrijke rol speelt. In de illustraties in dit oblong prentenboek hebben alle zussen een eigen kleur qua kleding. De gezichtsuitdrukkingen in zwarte inkt of viltstift zijn indrukwekkend. Op de paginagrote humorist…Lees verder

Feodoor heeft zeven zussen

Feodoor heeft zeven zussen, zeven grote drukke zussen. Daar zit Feodoor dan tussen. Nou, ik geef het je te doen! Alles krijgt Feodoor in zevenvoud en op rijm te verduren. Overal zitten ze er met zeven tussen: bij het slapengaan, het aankleden. Als hij jarig is, valt het wel mee. Dat klinkt zo: Feodoor sjeest naar beneden./Daar staan zeven taarten klaar/ en zeven mooi versierde stoelen staan gevaarlijk op elkaar./ Met een zevenmutsenkroon/ klimt hij op z'n slingertroon./ En na twee violen en de trommel en de fluit/ blaast hij vijfendertig kaarsjes zo in één keer uit. Aan de kinderen om uit te rekenen hoe oud Feodoor wordt; de illustratie kan helpen. De tekst vraagt om gereciteerd te worden, hij is vloeiend en grappig. De illustraties sluiten er naadloos bij aan. Echt een heel leuk boek!

Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en tekstdichter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Ook werkte ze als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Daarnaast studeerde zij orthopedagogiek, volgde zang- en pianolessen en bezocht de schrijversvakschool in Amsterdam.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en tekstdichter. Ze schreef liedjes voor onder ande…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek