Boek
Nederlands

Maak van uw tuin een vogelparadijs

Marjolein Bastin (auteur), Nico De Haan (auteur)
+1
Maak van uw tuin een vogelparadijs
×
Maak van uw tuin een vogelparadijs Maak van uw tuin een vogelparadijs

Maak van uw tuin een vogelparadijs

In de reeks:
Titel
Maak van uw tuin een vogelparadijs
Auteur
Marjolein Bastin Nico De Haan
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Tirion, 2006 | Andere uitgaves
117 p. : ill.
ISBN
90-5210-600-2
Plaatsingssuggestie
598.3 (SISO) Vogels ; Vogels (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 17 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Maak van uw tuin een vogelparadijs is een handig boekje voor wie graag veel vogels in z'n tuin op bezoek krijgt. Eerst wordt er aangegeven aan welke normen een tuin moet voldoen om 'vogelvriendelijk' te zijn, met daarbij ook aandacht voor het aanbieden van nestmogelijkheden en de eisen waaraan nestkastjes moeten voldoen. Daarna wordt beschreven hoe een tuin zodanig ingericht kan worden dat er (nog) meer vogels op af komen en volgt een vrij omstandige uiteenzetting over welk voer bij welke soort(en) past. Ook advies over het beperken van de schade die katten en eventueel ook roofvogels aan het vogelbestand in de eigen tuin kunnen aanrichten, ontbreekt niet. Het laatste deel bevat o.m. een overzicht van welke vogels door welke bomen en struiken aangetrokken worden en raadgevingen in verband met het ongezien observeren en fotograferen van vogels. Een aantrekkelijk uitgegeven, vlot geschreven boek, gelardeerd met leuke weetjes en voorzien van mooie, gedetailleerde tekeningen. [Johan Waum…Lees verder
In een unieke combinatie zorgen deze twee auteurs voor een boekje boordevol praktische informatie, voorzien van talloze schitterende tekeningen: de een die vanaf zijn jeugd al met vogels bezig is, de ander welbekend door de ongelofelijk fijnzinnige en raak getroffen natuurtekeningen. En zo krijg je al lezend en kijkend steeds meer zin om ook de eigen tuin te veranderen in een vogelvriendelijke omgeving. En dan komen de vragen: Hoe creëer ik nestgelegenheid, zowel kunstmatig als natuurlijk? Wat kan ik doen voor doorlopend voedselaanbod, inclusief bijvoeding? Hoe bied ik schuilplaatsen en bescherming? Welke op soort gerichte bloemen, struiken en bomen zijn er? Tussendoor is er aandacht voor specifiek gedrag en worden de iets opgerekte marges benut voor weetjes en andere korte informatie. De tekst (opgedeeld in eenheden die zelden een pagina overschrijden) is boeiend en instructief. Kleine druk. Geschikt voor individueel gebruik, maar ook voor werkgroepen bij bijv. groenvoorzieningen.

Over Marjolein Bastin

Marjolein Bastin-uit den Bogaard (Loenen aan de Vecht, 16 juni 1943) is een Nederlands illustratrice en tekenares van voornamelijk onderwerpen uit de natuur, zoals dieren en planten.

Levensloop

Marjolein Bastin is een dochter van John Henri uit den Bogaard. Ze heeft een zus, Babette. Ze studeerde aan de Academie voor beeldende kunsten in Arnhem, waar ze haar latere man leerde kennen. Bastin woonde op diverse plekken zoals in Missouri (VS), de Kaaimaneilanden, op de Veluwe, op Ameland en in Zwitserland. Ze woont tegenwoordig in Wekerom.

Bastin heeft een dochter (1973) en een zoon (1974). Haar dochter heeft sinds 2001 de “Marjolein Bastin Kadowinkel” onder haar beheer. Haar zoon is advocaat in Kansas City (VS).

Werk

Van 1960 tot 1965 werkte Bastin voor verschillende reclamebureaus en uitgeverijen. Vanaf 1974 werkt ze voor het weekblad Libelle, waarin ze vanaf 1980 haar eigen natuurpa…Lees verder op Wikipedia

Suggesties