Boek
Nederlands

Knutselen met de allerkleinsten

Marjon Heijmans (auteur)
+1
Knutselen met de allerkleinsten
×
Knutselen met de allerkleinsten Knutselen met de allerkleinsten

Knutselen met de allerkleinsten

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Knutselideee͏̈n, die betrekking hebben op de thema's herfst en winter. Met patronen en kleurenfoto's van het eindresultaat. Onder begeleiding vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Knutselen
Titel
Knutselen met de allerkleinsten
Auteur
Marjon Heijmans
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Cantecleer, 2003
48 p. : ill.
Aantekening
Ondertitel op omslag : Herfst en winter
ISBN
90-213-3354-6
Plaatsingssuggestie
624.9 (SISO) Knutselen (ZIZO) Knutselen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Krea kids' is een knutselreeks van Cantecleer. Op het kleine vierkante formaat dat vaak gebruikt wordt voor thematische ideeënboekjes zijn drie titels verschenen: Stenen schilderen, Knutselen met de allerkleinsten en Conchita's Fimo kindercursus.

Stenen schilderen is bedacht door Marianne Zimny, die door haar werk bij een hobbygroothandel bij de bron van haar favoriete bezigheidis : knutselen. (Het verklaart ook waarom ze uitdrukkelijk verwijst naar de merken en producten uit hun assortiment.) Dit is niet het eerste boekje van haar hand. In deze uitgave worden keien met een likje verf omgetoverd tot dieren, huizen, mensen. Ze zijn mooi gefotografeerd tussen de bloemen en de planten van de tuin. Elke set van drie à vier werkstukken bevat naast een duidelijke werkbeschrijving ook een rijmpje. "Mijn rots in de branding. De kei van het veld. Een steen als cadeau is meer waard dan geld."

Conchita de Ruiter maakt schattige figuurtjes in Fimo (een…Lees verder
Naar aanleiding van praktijkervaringen biedt de 22-jarige auteur knutselideeën inclusief (moeilijkheids)variaties in 10 thema's, behorend bij de herfst en winter. Ze zijn te gebruiken voor kinderen van 4 t/m 6 jaar, waarbij door de afbeelding van een olifantenkop aangegeven wordt of de hulp van een volwassene nodig is. Als er een muizenkop is afgebeeld, kan het kind zelf aan de slag. In het eerste hoofdstuk wordt in het algemeen aandacht besteed aan de materialen en vaardigheden als plakken en verven. Bij de diverse knutsels wordt vermeld welke materialen nodig zijn. De verwijzingen van en naar tekst, paginagrote (kleuren)foto en patroon zijn prima. De instructies zijn duidelijk en de illustraties vullen aan. Eén knutsel is aanvankelijk een muis en vervolgens een rat, terwijl de variatie een woestijnrat kan zijn. De opmerking van de uitgever dat peuters veel meer kunnen dan knippen en plakken, wekt verwachtingen terwijl veel in dit boek hierop neerkomt, zonder knippen. Wel worden er e…Lees verder