De Boskampi's

Marjon Hoffman (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
De Boskampi's
×
De Boskampi's De Boskampi's
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als Rik net is verhuisd naar een andere plaats, besluit hij te doen alsof zijn vader lid van de maffia is. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Fantaseren
Leesniveau
AVI 8, AVI M6, AVI E6
Titel
De Boskampi's
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, 2016 | Andere uitgaves
120 p. : ill.
ISBN
9789021676623 (hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rik woont samen met zijn vader in zijn geboortedorp en wordt flink gepest. Als ze moeten verhuizen omdat zijn vader promotie gemaakt heeft op zijn werk, ziet Rik zijn kans schoon om een nieuwe identiteit aan te nemen. Geïnspireerd door een maffiafilm weet hij er de hele buurt van te overtuigen dat zijn vader een maffioso is. Zeer wensvervullend verhaal waarbij de hoofdfiguur geholpen wordt door veel toevalligheden. Het verhaal is geschreven in korte, getitelde hoofdstukken en rijkelijk voorzien van vlotte zwart-witillustraties. Toegankelijk geschreven in korte zinnen en met gevoel voor humor en fantasie. Met het oorspronkelijke omslag. Het boek is verfilmd en de auteur heeft op basis van het boek een musical geschreven voor groep 7 en 8. Vanaf ca. 9 jaar.

De Boskampi's

Rik Boskamp woont samen met zijn vader, zijn moeder is kort na zijn geboorte overleden. Voor zijn papa is de tijd een beetje blijven stilstaan. Hij en Rik worden regelmatig gepest en beschouwd als 'sukkels'. Op een avond kijkt Rik naar een maffiafilm. Deze maakt een grote indruk op hem: kinderen mogen er alles, iedereen doet wat de maffia vraagt. Als papa promotie krijgt en ze daardoor moeten verhuizen, staat Riks besluit vast. In hun nieuwe omgeving zullen ze zich uitgeven voor maffialeden! Hij verandert zijn naam in Boskampi, hij eet voortaan spaghetti, gebruikt Italiaanse woorden in een gesprek en verandert van kledingstijl.

Vrolijk en fantasievol verhaal over vriendschap en de 'wraak van een gepeste jongen. Het is vlot geschreven en zal de lezertjes zeker kunnen boeien. Het boek is aangevuld met zwart- wittekeningen. Het verhaal is ook verfilmd.


Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken

Suggesties