Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De spelregels van Floor

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
+1
De spelregels van Floor
×
De spelregels van Floor De spelregels van Floor
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Floor verdenkt haar broer Kees van vals spelen bij een kaartspelletje. Ze wordt als laatste gekozen tijdens de gymles, maar eindigt toch als ster van de wedstrijd. Eigenlijk wil ze wereldkampioen worden, maar ze weet nog niet waarin.
Leesniveau
AVI 9, AVI M6, AVI E6
Titel
De spelregels van Floor
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2020 | Andere uitgaves
129 p. : ill.
ISBN
9789021671796 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘Als je een jongen bent en je wil spookje spelen om indruk te maken op een meisje kun je beter zorgen dat je ook een heel eng spookje bent!’ Dit is een van de vele regels die Floor verzint naar aanleiding van wat ze in haar leven meemaakt. Floor verzint veel regels, zo veel dat Marjon Hoffman er al negen boeken mee heeft gevuld. De spelregels van Floor is dan ook het negende boek in de serie rond dit levendige, altijd-regels-makende personage. Zoals in de voorgaande delen krijgen wij in dit boek veertien regels en elk ervan is een voorproefje van het verhaaltje dat volgt. De verhalen staan los van elkaar en kunnen ook in willekeurige volgorde gelezen worden. De rode draad die ze allemaal verbindt, is natuurlijk Floor en haar omgeving. Ze is altijd de verteller en haar familie en naaste vriendinnen zijn de vaste personages van dienst. Ze vertelt over alle zaken die ze meemaakt, zoals het paard van een vriendin gaan bekijken, zwemlessen volgen, op fietsvakantie gaan, basketbal sp…Lees verder
Floor (9) stelt ook in dit negende deel rond haar persoon een aantal regels op, die gebaseerd zijn op haar ervaringen op school en thuis. In dit deel, dat aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek 2013, zijn het regels rond sporten als turnen, zeilen en vissen, en regels met betrekking tot het spelen van spelletjes. Per regel – in totaal zijn het er veertien – volgt een verhaal waarin Floor in de ik-vorm vertelt over hoe zij tot het opstellen van een bepaalde regel is gekomen. De tekst bevat veel humor, wat onderstreept wordt door de zwart-witte pentekeningetjes. Drie titels zijn getipt door de Nederlandse Kinderjury ('Floor gaat door!'; 'Floor regelt het even'; 'Floor is smoor'). Er verschenen twee bundelingen van boeken over Floor: 'Helemaal Floor!' en 'Hoera voor Floor!'. Opnieuw een fijn leesboek over herkenbare, niet te ingewikkelde zaken. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken

Suggesties