Boek
Nederlands

Floor breekt de regels

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
+1
Floor breekt de regels
×
Floor breekt de regels Floor breekt de regels
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Floor (9, ik-persoon) heeft weer veertien nieuwe regels bedacht: over dingen die je beter met je ogen open kunt doen, maar ook over leenkatten, zogenaamd coole vriendinnen van veertien en over opscheppen over domme dingen. Floor legt per regel uit hoe het zit. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI 9, AVI E5, AVI M6
Titel
Floor breekt de regels
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2020 | Andere uitgaven
149 p. : ill.
ISBN
9789021680620 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Veertien nieuwe regels van de 11-jarige Floor, waarin we te weten komen dat Floor niet van wonderkinderen houdt, dat ze een oude vrouw ontmoet die denkt dat ze Lady Gaga is en dat ze niet van leenkatten houdt die uit hun bek stinken, hoe lief ze ook zijn. De veertien hoofdstukken beginnen steeds met een afbeelding van een velletje papier met daarop in kinderhandschrift een regel (wijsheid). Dan volgt een afgerond verhaaltje, waarin duidelijk wordt hoe Floor (ik-persoon) aan deze regel gekomen is. Het zorgt ervoor dat de lezer geprikkeld wordt om door te lezen, bijvoorbeeld bij deze regel: 'Sommige dingen kun je beter altijd met je ogen open doen!'. De tekeningen van Georgien Overwater die overal naast en tussen de tekst staan, versterken het verhaal en zijn grappig om te zien. Er is veel lucht op de pagina’s door de witregels en ruime interlinie en dit zal kinderen die moeite hebben met lezen aanspreken. Ook het gebruik van veel spreektaal zorgt ervoor dat het boek makkelijk te lezen …Lees verder

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken

Suggesties