Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Floor gaat door!

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
+1
Floor gaat door!
×
Floor gaat door! Floor gaat door!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Floor heeft veertien regels verzonnen, zoals 'soms mag je best zeggen dat je geen broer hebt als je er wel een hebt'. Ze vertelt in korte verhalen hoe ze tot de regels is gekomen. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI 7, AVI E5
Titel
Floor gaat door!
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2016 | Andere uitgaves
86 p. : ill.
ISBN
9789021615578 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit is het tweede boek over Floor, het meisje dat zo haar eigen ideeën over alles en iedereen heeft. Ze verwerkt haar ervaringen in regels, bijvoorbeeld: als je een verjaardagscadeautje koopt voor iemand anders, moet je altijd even uitproberen of het wel echt leuk is; soms mag je best zeggen dat je geen broer hebt als je er wel een hebt; als je ouders zomaar ‘ja’ zeggen als je iets wilt hebben, moet je dat nooit vertrouwen; als je iets vindt, moet je heel goed nadenken voor je het teruggeeft. Zo stelt Floor in dit boek veertien regels op, die voor jong en oud herkenbaar en humoristisch zijn. Elke regel vormt een apart verhaal, waarin Floor uit de doeken doet hoe zo’n regel tot stand is gekomen. Het verhaal is gesteld in de ik-vorm, het taalgebruik is zeer toegankelijk en soepel. De pentekeningen zijn fantasierijk en stralen veel gevoel voor humor uit. Tekst en illustraties sluiten goed op elkaar aan. Aan deze verzorgde uitgave kunnen kinderen vanaf ca. 8 jaar veel (voor)leesplezier be…Lees verder

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken

Suggesties