Boek
Nederlands

Floor regelt door

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
+1
Floor regelt door
×
Floor regelt door Floor regelt door
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Floor (9, ik-figuur) heeft 28 regels voor school en thuis bedacht. Vaders mogen niet tegen de juf liegen en je mag je huisdier best een keer vergeten te voeren. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Floor regelt door
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2017
265 p. : ill.
Aantekening
Dit boek is een bundeling van Floor schrijft (straf)regels en Floor is voor!
ISBN
9789021678009 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling van twee boeken over Floor: 'Floor schrijft (straf)regels' (2012) en 'Floor is voor!' (2013). Humoristische, herkenbare belevenissen op school en thuis, verteld door het vrolijke negenjarige meisje Floor (ik-figuur). De 28 hoofdstukken beginnen steeds met een afbeelding van een velletje papier met daarop in kinderhandschrift een regel (wijsheid). Dan volgt een afgerond verhaaltje, waarin duidelijk wordt hoe Floor aan deze regel gekomen is. De regels werken leesbevorderend, omdat ze nieuwsgierig maken naar de herkomst. Bijvoorbeeld 'Als je ouders je een saai huisdier geven, moeten ze niet piepen als je het af en toe vergeet te voeren!' of 'Als twee klasgenoten dezelfde naam hebben, mogen andere kinderen niet een van de twee voortrekken'. De mooi verzorgde uitgave heeft een overzichtelijke bladspiegel door ruime marges, ruime interlinie en wisselende regellengtes. Het taalgebruik met veel spreektaal is gemakkelijk, waardoor het ook geschikt is voor kinderen die moeite hebben m…Lees verder

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken

Suggesties