Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Floor regelt het even

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
+1
Floor regelt het even
×
Floor regelt het even Floor regelt het even
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Floor (ik-figuur) heeft veertien regels verzonnen. In korte verhalen vertelt ze waarom ze deze regels heeft opgesteld. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI 9, AVI E6, AVI M7
Titel
Floor regelt het even
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, 2021 | Andere uitgaven
118 p. : ill.
ISBN
9789021665733 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Aan de hand van veertien regels, die Floor zelf heeft opgesteld, maken we anekdotes uit het leven van Floor mee. Regel 4: 'Grote mensen mogen geen spullen laten slingeren!' komt voort uit een per ongeluk overgespoelde video als Floor en haar broer Kees alleen thuis zijn, Regel 10: 'Als je broer een grote pestkop is, mag je best een keer erge wraak nemen!' vertelt over het sms-bericht van Anne aan Kees, dat Floor stiekem beantwoordt, denkende dat Anne een meisje is. Dit vierde boek over de 9-jarige Floor (ik-figuur) heeft dezelfde opzet als de overige delen*. Iedere regel is een op zichzelf staand verhaal, vlot geschreven in begrijpelijke taal. Veel directe rede, afgewisseld met de dingen zoals Floor ze ziet, denkt en voelt. De tekst heeft brede witmarges, springt in en wordt op bijna iedere pagina verduidelijkt met kleine, grappige zwart-witte pentekeningetjes. Op het omslag de titel in handschrift en een vrolijke tekening van Floor. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken