Luisterboek
Nederlands

Floor is smoor ; Floor trekt door

Marjon Hoffman (auteur), Chava Voor in 't Holt (verteller)
+1
Floor is smoor ; Floor trekt door
×
Floor is smoor ; Floor trekt door Floor is smoor ; Floor trekt door
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Floor (9, ik-figuur) heeft weer nieuwe regels bedacht. Oudere broers moeten niet denken dat ze hun kleine zusje te slim af kunnen zijn en vertel het nooit aan je beste vriendin als je verliefd bent. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Verliefd zijn
Titel
Floor is smoor ; Floor trekt door
Auteur
Marjon Hoffman
Verteller
Chava Voor in 't Holt
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2018
3 cd's
Speelduur
ca. 220 minuten
ISBN
9789021679273

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 33 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Integrale weergave van het zesde* en het twaalfde** boek over Floor, een meisje van een jaar of negen dat zo haar eigen ideeën heeft over de mensen om haar heen en hun manier van doen. Die zijn door haar in regels vastgelegd, zoals: 'Als je vader de krant leest en iets vertelt over een wereldreiziger, kun je dat beter niet zelf gaan proberen! Want voor je het weet ben je hopeloos verdwaald in een nieuwbouwwijk’, ‘Als je verliefd bent, moet je degene op wie je verliefd bent nooit aan je beste vriendin voorstellen!’ Zo stelt Floor twee keer veertien regels op, die voor jong en oud herkenbaar en humoristisch zijn. Elke regel vormt een apart verhaal, waarin Floor in de ik-vorm vertelt hoe ze tot die wijsheid gekomen is. Leuke ontspanningslectuur voor meisjes vanaf ca. 8 jaar.

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken

Suggesties