Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Floor trekt door!

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
+1
Floor trekt door!
×
Floor trekt door! Floor trekt door!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Floor (ik-figuur) heeft veertien nieuwe regels bedacht: je hoeft nooit te luisteren naar een mevrouw die wil dat je haar 'tante' noemt en een meneer mag niet zeuren als Floor een bijzondere oplossing vindt voor haar uitgekauwde kauwgom. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI 9, AVI E6
Titel
Floor trekt door!
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2016
139 p. : ill.
ISBN
9789021676135 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Floor (ik-figuur) maakt weer van alles mee en trekt daar haar eigen lessen uit: de veertien regels van Floor. Zo hoeft ze van zichzelf nooit te luisteren naar een mevrouw die wil dat Floor haar tante noemt en mag een meneer niet zeuren als Floor een bijzondere oplossing vindt voor haar uitgekauwde kauwgom. Twaalfde deel, onafhankelijk te lezen, uit een populaire serie over basisschoolmeisje Floor, haar familie en vriendinnen. De achterflap belooft dat schrijfster Marjon Hoffman staat voor 100% humor. Veel van de anekdotische verhalen zijn inderdaad grappig. De toon is luchtig en relativerend. En Hoffman beschrijft de handelingen en reacties van de personages heel raak, bijvoorbeeld bij Floors moeder die gefrustreerd van de bakker terugkomt of bij Floors verwachtingsvolle vader die haar meeneemt naar een antiekmarkt. De vele zwart-witte cartooneske lijntekeningen van Georgien Overwater verluchtigen de tekst en versterken het verhaal. Prachtig zoals die mevrouw als een van Dahls heksen …Lees verder

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken

Suggesties