Braille
Nederlands

Floor tussen de regels

Marjon Hoffman (auteur)
+1
Floor tussen de regels
×
Floor tussen de regels Floor tussen de regels

Floor tussen de regels

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Floor (9, ik-figuur) heeft veertien nieuwe regels bedacht. Trek nooit het oude badpak van de moeder van je vriendin aan en lees nooit het dagboek van je vriendin.
Titel
Floor tussen de regels
Auteur
Marjon Hoffman
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2009
4 banden
Oorspr. uitgever
Ploegsma
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Floor (9, ik-figuur) en haar beste vriendin Margreet zijn vooral bezig met typische meisjesdingen: uiterlijk, jongens, stickers verzamelen, kibbelen. Het mooie badpak dat Floor van Margreets moeder te leen had, brengt ze - onbruikbaar geworden - terug met als enig commentaar: “ik denk dat hij je moeder ook wel weer past”. Net zo onaardig is het stiekem openen van Margreets dagboek, al reageert Margreet precies goed. In veertien handgeschreven regels, voorafgaand aan de hoofdstukken, legt Floor uit waarom ze zo doet. De hoofdstukken zijn als losse verhaaltjes te lezen. De alledaagse gebeurtenissen rijgen zich aaneen in korte zinnen met grappige pentekeningen tussendoor. De pagina's hebben brede witmarges en de tekst springt in. Dit vijfde Floor-boek* heeft een fleurige voorkant in kleur met daarop Floor met potlood tussen haar tanden. Herkenbare, niet diepgravende lectuur voor meisjes vanaf ca. 8 jaar.

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken

Suggesties