Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen!

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
+1
Nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen!
×
Nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen! Nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen!

Nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Floor (10, ik-persoon) heeft weer veertien nieuwe regels bedacht: over moeders die ineens klassenmoeder willen worden en over vaders die je niet overbezorgd mogen achtervolgen, maar ook over online shoppen en penvriendinnen die tegenvallen. Floor legt per regel uit hoe het zit. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen!
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, 2022 | Andere uitgaven
150 p. : ill.
ISBN
9789021681535 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Floor heeft weer veertien nieuwe regels bedacht naar aanleiding van gebeurtenissen in haar leven. Bijvoorbeeld over een invaller op school die een ‘tic’ heeft, over haar nichtje Wonder die helemaal niet mooi kan zingen, over haar broer die liever werkt dan naar school gaat, over penvriendinnen, over verhuizen, maar ook over een tijdelijke nieuwe broer en over wat er gebeurt als je moeder per se klassenmoeder wil zijn. Deel uit de populaire serie 'De regels van Floor', die ook ook als serie op televisie is te zien. Vlot leesbaar verhaal, met de nodige humor. Korte hoofdstukken; elke regel die Floor bedenkt vormt een hoofdstuk. Ruime bladspiegel en grappige zwart-witte illustraties van Georgien Overwater. Met dit zelfstandig te lezen zestiende deel* over Floor heeft de auteur weer een heel fijn en grappig boek afgeleverd dat door veel kinderen met plezier zal worden gelezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken