Boek
Nederlands

Koning Leeuw is zijn knuffel kwijt !

Marjorie Newman (auteur), Peter Bowman (illustrator)

Koning Leeuw is zijn knuffel kwijt !

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Koning Leeuw is wel stoer, maar 's nachts kan hij zijn knuffel niet missen; op een dag is de knuffel verdwenen. Prentenboek met aquarelillustraties in zachte kleuren en een korte tekst. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Knuffels, Leeuwen
Titel
Koning Leeuw is zijn knuffel kwijt ! / Marjorie Newman ; ill. van Peter Bowman
Auteur
Marjorie Newman
Illustrator
Peter Bowman
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The King and the cuddly
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2000
[28] p. : ill.
ISBN
90-243-7720-X

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Koning Leeuw is in dit prentenboek een stoer leeuwtje met een geheim. Hij heeft een knuffel en dat strookt niet met zijn imago. Op een dag is het knuffelkonijn verdwenen en zoekt hij zich te pletter. Hij raakt verstrikt in scherpe takken en panikeert. De dieren van het woud bevrijden hem en Minnie Muis vindt het knuffeltje terug. Eind goed, al goed; ware het niet dat Koning Leeuw beschaamd is vanwege zijn troetel. Alle dieren halen op hun beurt hun knuffels tevoorschijn. "Ik voel me niet altijd groot en sterk, gaf hij toe". Op het einde is de kleine Koning Leeuw weer zijn eigen arrogante zelf. Hij verkondigt: "Maar ik ben nog steeds de koning van de dieren." Jaja! Inhoudelijk heeft dit boek een uiterst simplistische visie met enkele stereotiepe beelden. Een stoere leeuw die beschaamd is en zich zwak voelt vanwege zijn knuffel, een knuffel die als troost dient voor een macho, een flauw avontuur bij de zoektocht naar de knuffel. Kortom, een flutverhaal. De illustraties zijn flauw en zee…Lees verder
Koning Leeuw is overdag stoer, maar 's nachts heeft hij een geheime knuffel. Op een dag is hij hem kwijt; alle dieren helpen zoeken. De muis vindt hem en dan blijkt dat alle dieren een knuffel hebben. Het verhaal is vlot verteld. De tekst heeft een duidelijk schreeflettertype met af en toe dik gedrukte woorden. Bij de tekst staan bijpassende sfeervolle waterverfplaten, soms paginagroot, in wat fletse kleuren; ze zijn vriendelijk, met zachte contouren en veel details. De dieren zijn speelgoedachtig afgebeeld. Het verhaal heeft een zekere spanning, het biedt identificatiemogelijkheden en is aangepast aan de wereld van het jonge kind. Thema: het is geen schande om een knuffel te hebben, je kunt zelfs koning zijn. Glanzende kaft, met gekleurde letters en een lieve plaat van Koning Leeuw. Vanaf ca. 4 jaar.