Boek
Nederlands

Het ruimteveer

Mark Bergin (auteur), David Salariya (andere)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In korte hoofdstukken met gekleurde tekeningen wordt informatie gegeven over de Space Shuttle. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Ruimtependels
Titel
Het ruimteveer / geschreven en geill. door Mark Bergin ; bedacht en ontworpen door David Salariya
Auteur
Mark Bergin
Andere
David Salariya
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Space shuttle
Uitgever
Amsterdam: De Lantaarn, 1999
32 p. : ill.
ISBN
90-5426-057-2
Plaatsingssuggestie
659.8 (SISO) Sterren - Planeten - Ruimtevaart (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het boek werd gemaakt door een pittig team: David Salariya bedacht de reeks 'Ken je wereld' en zette reeds verschillende reeksen in Engeland op. Peter Turvey is project manager in het Wetenschapsmuseum in London en auteur van verschillende kinderboeken over wetenschap. Mark Bergin is als voornaamste illustrator en schrijver gespecialiseerd in o.a. luchtvaart en reconstructietekeningen. Hij kreeg opdrachten van vliegtuigfabrieken en illustreerde een aantal luchtvaartboeken.
Aan de hand van tekeningen wordt getoond hoe de Discovery totstandkwam, hoe het tuig werkt, hoe astronauten leven en wat er allemaal bij komt kijken. Het boek is ook voorzien van halve tussenflappen die de tekeningen van hetzelfde ruimteveer laten zien, de ene keer gesloten en de andere keer opengewerkt. Vanaf 10 jaar. [Sven Aerts]
Inleidend kijk- en leesboekje over het ruimteveer, de 'Space Shuttle'. In een twaalftal korte hoofdstukjes (van 1à 2 pagina's) wordt een aantal facetten van de Space Shuttle besproken. Ingegaan wordt onder andere op de ruimterace tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie, de bouw van het ruimteveer, draagraketten, de lancering van een ruimtestation, leven in de ruimte en nieuwe technieken in de ruimtevaart. Iedere bladzijde is voorzien van tekstondersteunende tekeningen (in kleur). Bevat korte verklarende woordenlijst, een kort historisch overzicht en een register. Hoofdtekst in duidelijke druk. Overzichtelijke lay-out. Helder geschreven met een goede begrijpelijke uitleg. Het boek is geschikt als eerste (eenvoudige) kennismaking met het onderwerp; voorkennis is niet vereist. Voor kinderen in de leeftijd vanaf ca. 10 jaar, met interesse in de ruimtevaart.

Suggesties