Boek
Nederlands

Wereldwonderen

Mark Bergin (auteur), David Salariya (andere)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In korte hoofdstukken met gekleurde tekeningen wordt informatie gegeven over de zeven wereldwonderen uit de Oudheid. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Wereldwonderen
Titel
Wereldwonderen / geschreven en geill. door Mark Bergin ; bedacht en ontworpen door David Salariya
Auteur
Mark Bergin
Andere
David Salariya
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wonders of the world
Uitgever
Amsterdam: De Lantaarn, 1999
32 p. : ill.
ISBN
90-5426-058-0
Plaatsingssuggestie
711 (SISO) Gebouwen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wereldwonderen geeft een overzicht van de zeven wonderen uit de Oudheid. Enkel de piramides van Gizeh zijn overgebleven, de andere wonderen kennen we uit geschreven bronnen. Komen aan bod: de hangende tuinen van Babylon, de piramides van Gizeh, het beeld van Zeus, de tempel van Artemis, het mausoleum van Halicarnassus, de colossus van Rhodos en de vuurtoren van Alexandrië. Daarnaast komen recentere wonderen aan bod.
Dit flinterdunne boek bevat een beknopte, droge tekst en veel illustraties. De auteur goochelt met data en cijfers, ik geef de voorkeur aan de werkwijze in vele andere kunstboeken waar je data en getallen in een aparte overzichtelijke kolom aangeboden krijgt. De architectuurtekeningen zijn van een opmerkelijke kwaliteit. Door om de paar pagina's een half blad tussen te brengen, oogt de lay-out ietwat speelser. Zo staat aan de voorkant een gebouw of beeld in de steigers en aan de achterkant het afgewerkte gebouw of beeld.

Wat zijn wereldwonderen? Waarom z…Lees verder
Op steeds twee naast elkaar liggende bladzijdes wordt summiere informatie gegeven over de zeven wereldwonderen uit de Oudheid: de piramiden van Gizeh, de hangende tuinen van Babylon, de colossus van Rhodos e.a.. Bij de tekst staan eenvoudige gekleurde illustraties, aangevuld met kleine tekeningen met wat meer deelinformatie. Maar ook daarbij is de tekst heel summier en niet altijd even makkelijk. Bij een aantal wereldwonderen is een halve bladzij toegevoegd die een weinig schokkende blik op de bouw geeft en, als je deze halve bladzij omdraait, een beeld geeft van de afgebouwde situatie. Het geheel ziet er allemaal wat eenvoudig en weinig inspirerend uit. Op de voorkant van dit boek staan de piramides afgebeeld. Bevat een inhoudsopgave, een verklarende woordenlijst en een trefwoordenregister. Vanaf ca. 10 jaar.

Suggesties