Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De ondergrondse orde

Mark Frost (auteur), Hanneke van Soest (vertaler), Karin Pijl (vertaler)
Will en zijn vrienden moeten het doel van de Ridders van Karel de Grote zien te achterhalen, ter voorbereiding op de komende confrontatie. Daarbij ontdekken ze verontrustende informatie over hun eigen achtergrond. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De ondergrondse orde
Auteur
Mark Frost
Vertaler
Hanneke van Soest Karin Pijl
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Alliance
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2016
373 p.
ISBN
9789045210346 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De studentengroep met superkrachten uit het eerste deel* denkt de Ridders van Karel de Grote te hebben verslagen. Langzamerhand ontdekt Will echter meer over het grotere geheel. Om meer informatie te krijgen, moeten ze door oeroude grotten die een bizarre wereld prijsgeven. De wezens uit de andere wereld, genaamd Niet-Bestaan, doen hun best om de aarde over te nemen. Will en zijn vrienden wacht de zware taak om dit te verijdelen. Het verhaal begint langzaam. Frost neemt de tijd om informatie te geven en zo de wereld die hij geschapen heeft verder uit te werken. De grote hoeveelheid dialogen worden dankzij een prettige dosis humor nergens te uitleggerig. Het verhaal is daardoor makkelijker te volgen dan het eerste deel. De meer bizarre elementen en spanning komen vrij laat in het verhaal, maar dat maakt het voorgaande gedeelte niet minder boeiend. Frost creëert een intrigerend en origineel verhaal. Op het einde gaat het tempo ineens wel heel erg omhoog, waardoor het wat gehaast overkom…Lees verder

Over Mark Frost

Mark Frost (Brooklyn, New York, 25 november 1953) is een Amerikaans scenarioschrijver, regisseur en producent van televisieseries en films. Hij is onder andere bekend als de co-bedenker, -schrijver en -regisseur van de cultserie Twin Peaks.

Biografie

Frost is de zoon van acteur Warren Frost en broer van acteurs Scott Frost en Lindsay Frost. Hij studeerde in Pittsburgh, maar rondde zijn opleiding acteren, regisseren en schrijven niet af. In 1975 werkte hij als schrijver mee aan de televisieserie De Man van Zes Miljoen. Vervolgens verhuisde hij naar Minneapolis, waar hij theaterwerken schreef. Begin jaren 80 schreef hij mee aan de televisieserie Hill Street Blues. Ook regisseerde hij een aflevering van deze politieserie.

Vanaf 1986 werkte hij samen met David Lynch aan verschillende projecten, die echter geen van allen de televisie of het witte doek haalden. In 1987 was hij de schrijver van de horrorfilm <…Lees verder op Wikipedia

Suggesties