Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De Paladijnse voorspelling

Mark Frost (auteur), Hanneke van Soest (vertaler), Karin Pijl (vertaler)
+1
De Paladijnse voorspelling
×
De Paladijnse voorspelling De Paladijnse voorspelling
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Will (15) mag van zijn ouders niet opvallen. Als hij bij een schooltest per ongeluk superhoog scoort, duiken er vreemde mannen op. Will vlucht naar een exclusieve school, maar ook de school heeft geheimen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De Paladijnse voorspelling
Auteur
Mark Frost
Vertaler
Hanneke van Soest Karin Pijl
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The paladin prophecy
Uitgever
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., 2016 | Andere uitgaven
559 p.
ISBN
9789045206080 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Will is een bijzondere jongen, maar zijn ouders hebben er alles aan gedaan om dat verborgen te houden. Als hij per ongeluk een schooltest goed maakt, duiken er opeens mannen in het zwart op die Will willen vangen. Tegelijkertijd krijgt hij een aanbod van een exclusieve school. Wanneer hij zelfs zijn ouders niet meer kan vertrouwen, vlucht hij naar die school. Daar komt hij terecht in een bizarre wereld en moet hij ontdekken wie hij werkelijk is. In dit eerste deel van een trilogie is niets wat het lijkt. Het verhaal begint als thriller, maar al gauw duiken fantasy-elementen op. Lezers moeten constant gissen welke kant het verhaal opgaat. Dat is niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat Frost een van de schrijvers van de roemruchte tv-serie Twin Peaks was. Ook die serie kenmerkte zich door het injecteren van bizarre vondsten die kijkers constant voor een raadsel stelden. Frost heeft een prettige schrijfstijl en gaandeweg wordt steeds meer duidelijk. Dit is bepaald geen snelle hap, maar …Lees verder

Over Mark Frost

Mark Frost (Brooklyn, New York, 25 november 1953) is een Amerikaans scenarioschrijver, regisseur en producent van televisieseries en films. Hij is onder andere bekend als de co-bedenker, -schrijver en -regisseur van de cultserie Twin Peaks.

Biografie

Frost is de zoon van acteur Warren Frost en broer van acteurs Scott Frost en Lindsay Frost. Hij studeerde in Pittsburgh, maar rondde zijn opleiding acteren, regisseren en schrijven niet af. In 1975 werkte hij als schrijver mee aan de televisieserie De Man van Zes Miljoen. Vervolgens verhuisde hij naar Minneapolis, waar hij theaterwerken schreef. Begin jaren 80 schreef hij mee aan de televisieserie Hill Street Blues. Ook regisseerde hij een aflevering van deze politieserie.

Vanaf 1986 werkte hij samen met David Lynch aan verschillende projecten, die echter geen van allen de televisie of het witte doek haalden. In 1987 was hij de schrijver van de horrorfilm <…Lees verder op Wikipedia

Suggesties