Boek
Engels

The secret history of Twin Peaks

Mark Frost (auteur)

The secret history of Twin Peaks

Genre:
Twin Peaks komt na 25 jaar terug op de buis! Dit boek wil de fan warm maken voor het langverwachte derde seizoen van de successerie uit de jaren '80 en '90. Het bevat een dossier gevonden bij een crime scene van een Twin Peaks moord. Dit dossier is opgesteld door een onbekende archivaris en werd geannoteerd door een anonieme FBI agent, die als opdracht heeft de identiteit van de archivaris vast te
Titel
The secret history of Twin Peaks
Auteur
Mark Frost
Taal
Engels
Uitgever
London: Macmillan, 2016 | Andere uitgaves
359 p. : ill.
ISBN
9781447293866 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een uitgebreid FBI dossier, samengesteld door Agent TP, moet nader licht werpen op allerlei vreemde gebeurtenissen in en rond het stadje Twin Peaks, niet alleen rond de tijd van de moord op Laura Palmer, maar lang daarvoor en daarna. Het boek is geschreven door de co-auteur van de tv-serie Twin Peaks en bestaat feitelijk uit drie delen. Het eerste begint in 1805 en is een soort X-Files-achtig dossier over Twin Peaks en omgeving. Het tweede is gecentreerd rond de moord op Laura Palmer en het derde vertelt het vervolg, daarbij meteen de draad van het eerste deel hervattend. De titel dekt de lading voor een groot deel, maar niet helemaal. Het boek is zonder voorkennis, of althans een basale kennis van de tv-serie wel te lezen, maar is tegelijk een tamelijk zinloze exercitie. Voor de fans daarentegen is het eigenlijk een onmisbare aanvulling met een aantal interessante onthullingen. Kortom, een ‘teaser’ voor de nieuwe serie over Twin Peaks.

Over Mark Frost

Mark Frost (25 november 1953) is een Amerikaans scenarioschrijver, regisseur en producent van televisieseries en films. Hij is onder andere bekend als de co-bedenker, -schrijver en -regisseur van de cultserie Twin Peaks.

Biografie

Frost is de zoon van acteur Warren Frost en broer van acteurs Scott Frost en Lindsay Frost. Hij studeerde in Pittsburgh, maar rondde zijn opleiding acteren, regisseren en schrijven niet af. In 1975 werkte hij als schrijver mee aan de televisieserie Man van Zes Miljoen. Vervolgens verhuisde hij naar Minneapolis, waar hij theaterwerken schreef. Begin jaren 80 schreef hij mee aan de televisieserie Hill Street Blues. Ook regisseerde hij een aflevering van deze politieserie.

Vanaf 1986 werkte hij samen met David Lynch aan verschillende projecten, die echter geen van allen de televisie of het witte doek haalden. In 1987 was hij de schrijver van de horrorfilm The Believers. Ve…Lees verder op Wikipedia