Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De vory : de Russische supermaffia

Mark Galeotti (auteur)
+1
De vory : de Russische supermaffia
×
De vory : de Russische supermaffia De vory : de Russische supermaffia

De vory : de Russische supermaffia

Beschrijving van de Russische maffia, die zijn invloed tegenwoordig heeft uitgespreid naar de politieke en economische bovenwereld in Rusland.
Onderwerp
Maffia ; Rusland
Titel
De vory : de Russische supermaffia
Auteur
Mark Galeotti
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The vory : Russia's super Mafia
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2018
386 p.
ISBN
9789044639025 (paperback)
Plaatsingssuggestie
395.661 (SISO) Georganiseerde misdaad (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De maffia wordt traditioneel geassocieerd met Italië en de Verenigde Staten, maar ook Rusland kent zijn eigen maffia: de 'vory' (dieven), criminelen met een uiterst gewelddadig karakter en hun eigen symbolen en riten. De Engelse wetenschapper Galeotti is een kenner bij uitstek van Rusland, in het bijzonder van zijn veiligheidsdiensten en georganiseerde misdaad. Hij beschrijft op meeslepende en beeldende wijze de ontwikkeling en betekenis van de Russische criminele netwerken. Ontstaan in tsaristisch Rusland, tot wasdom gekomen in de werkkampen van Stalins Sovjetunie en uiteindelijk een belangrijke factor in het Rusland van Poetin. De georganiseerde criminaliteit heeft haar tentakels uitgespreid en is vandaag de dag verweven met de politieke en economische bovenwereld; de Russische staat en tal van oligarchen zetten de moderne Russische maffia in voor politieke doeleinden, bijvoorbeeld de recente annexatie van De Krim of het steunen van opstandige rebellen in buurland Oekraïne. Het boek…Lees verder

Over Mark Galeotti

Mark Galeotti (Londen, 1965), is een Brits historicus, politicoloog en Rusland-expert.

Biografie

Galeotti studeerde geschiedenis aan het Robinson College van de universiteit van Cambridge waarna hij doctoreerde in de politieke wetenschappen aan de London School of Economics. Zijn proefschrift behandelde de Afghaanse Oorlog (1979-1989).

Vanaf 1991 doceerde hij internationale geschiedenis aan de Engelse Keele University en deed daar onderzoek naar de georganiseerde misdaad in Rusland en Eurazië. Tussen 2009 en 2016 was hij professor internationale politiek aan de Universiteit van New York en vervolgens van 2016 tot 2018 aan de Kareluniversiteit van Praag.

Bibliografie

Galeotti schreef meerdere boeken over Rusland waaronder de volgende selectie, de meeste daarvan zijn in het Nederlands vertaald.