Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

We moeten het even over Poetin hebben : waarom het Westen hem niet begrijpt

Mark Galeotti (auteur)
+1
We moeten het even over Poetin hebben : waarom het Westen hem niet begrijpt
×
We moeten het even over Poetin hebben : waarom het Westen hem niet begrijpt We moeten het even over Poetin hebben : waarom het Westen hem niet begrijpt

We moeten het even over Poetin hebben : waarom het Westen hem niet begrijpt

Portret van de Russische president met een analyse van zijn politiek.
Onderwerp
Poetin, Vladimir
Titel
We moeten het even over Poetin hebben : waarom het Westen hem niet begrijpt
Auteur
Mark Galeotti
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
We need to talk about Putin : why the West gets him wrong, and how to get him right
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2019
156 p.
ISBN
9789044642322 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Rusland 947.7 (SISO) Landen (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ruslandspecialist Galeotti schetst een portret van Poetin, van zijn onderdanen en zijn land. Hij wijst op zijn complex karakter, rekent af met clichés als dat Poetin verantwoordelijk is voor alles wat fout gaat in het Westen, spreekt over zijn ambities (macht in eigen land en erkenning door het Westen), noemt hem voorzichtig, zelfs bij de annexatie van de Krim en de inval in de Donbas. Hij klaagt de ongelijke verdeling van de rijkdom aan: 10% zou 90% bezitten, met Poetin op kop: hij zou tweehonderd miljard dollar bezitten of zoveel als Jef Bezos van Amazon en Bill Gates van Microsoft samen. Galeotti nuanceert ook zijn populariteit en scores bij verkiezingen, legt uit wie zijn tegenstanders vermoordde, toont hoe Poetin zijn medeleven en onmacht toonde bij rampen, somt zijn zorgen op: de lage economische productiviteit, de westerse sancties, de demografische crisis, de armoede waarin één op de acht Russen leeft en vraagt zich af of, wanneer en onder welke voorwaarden hij zal aftreden. H…Lees verder

Over Mark Galeotti

Mark Galeotti (Londen, 1965), is een Brits historicus, politicoloog en Rusland-expert.

Biografie

Galeotti studeerde geschiedenis aan het Robinson College van de universiteit van Cambridge waarna hij doctoreerde in de politieke wetenschappen aan de London School of Economics. Zijn proefschrift behandelde de Afghaanse Oorlog (1979-1989).

Vanaf 1991 doceerde hij internationale geschiedenis aan de Engelse Keele University en deed daar onderzoek naar de georganiseerde misdaad in Rusland en Eurazië. Tussen 2009 en 2016 was hij professor internationale politiek aan de Universiteit van New York en vervolgens van 2016 tot 2018 aan de Kareluniversiteit van Praag.

Bibliografie

Galeotti schreef meerdere boeken over Rusland waaronder de volgende selectie, de meeste daarvan zijn in het Nederlands vertaald.