The curious incident of the dog in the night-time

Mark Haddon (auteur)

The curious incident of the dog in the night-time

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De 15-jarige Christopher is autistisch en leeft in een beperkt, veilig wereldje. Nadat de hond van de buurvrouw vermoord is, onderneemt hij een speurtocht die zijn leven op zijn kop zal zetten.
Titel
The curious incident of the dog in the night-time
Auteur
Mark Haddon
Taal
Engels
Uitgever
London: Vintage, [2020?] | Andere uitgaven
271 p. : ill.
ISBN
9780099450252 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Britse Christopher, 15 jaar en autistisch (vorm Asperger), ziet op een avond de hond van de buren doodgestoken in de tuin liggen en hij besluit die moord op te lossen. Door dat onderzoek ontdekt hij dat zijn moeder helemaal niet is overleden, maar dat zij is weggelopen en met de buurman in Londen woont. Hij besluit zijn moeder te gaan zoeken. Daar hij nog nooit alleen op reis is geweest, is dat een hele onderneming voor hem en met zijn ziekte helemaal. Uiteindelijk komt alles goed omdat hij zijn eindexamen wiskunde, zijn obsessie, toch kan doen en het haalt ook, ondanks zijn schokkende ervaringen. Het is een fascinerend verhaal geworden, de dood van de hond is van ondergeschikt belang, maar de belevingswereld van de jongen, daar gaat het om in dit boek. Christopher doorspekt zijn verhaal met tekeningen en wiskundige formules. De sfeertekening is goed, al moet je er wel aan wennen. Normale druk in een schreefloze letter. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Mark Haddon

Mark Haddon (Northampton, 28 oktober 1962) is een Engelse schrijver van romans, jeugdboeken en scenario's. Hij is ook beeldend kunstenaar en illustrator.

Haddon heeft zijn opleiding gevolgd aan de Uppingham School en het Merton College aan de Universiteit van Oxford. Hij studeerde daar Engels.

In 2003 heeft hij de Whitbread Book of the Year Award gewonnen voor zijn roman The Curious Incident of the Dog in the Night-time (Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht), een boek dat een realistisch beeld geeft van hoe het moet zijn om als een autistisch iemand door het leven te gaan, ookal is het nooit specifiek aangegeven of dit ook zo is. In het boek staat dat Christopher (het hoofdpersoon) een kind is met gedragsproblemen. Het boek is een wereldwijde bestseller en won nog minstens vijftien andere prijzen. Het is geschreven vanuit de persoon van Christopher, een jongen met gedragsproblemen. Als Christopher de hond van de buurvrouw vermoord …Lees verder op Wikipedia