The curious incident of the dog in the night-time

Mark Haddon (auteur), Ben Tibber (verteller)

The curious incident of the dog in the night-time

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
De 15-jarige Christopher is autistisch en leeft in een beperkt, veilig wereldje. Nadat de hond van de buurvrouw vermoord is, onderneemt hij een speurtocht die zijn leven op zijn kop zal zetten. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
The curious incident of the dog in the night-time
Auteur
Mark Haddon
Verteller
Ben Tibber
Taal
Engels
Uitgever
London: Random House Audiobooks, 2011 | Andere uitgaven
6 cd's
Speelduur
approx. 6 hours
Aantekening
Volledige tekst
ISBN
9781856867887

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek* uit 2003, gelezen door de toen 12-jarige Engelse acteur Ben Tibber. In beperkte mate zijn geluiden toegevoegd en stemmen voor andere personages dan de verteller. De 15-jarige Christopher is autistisch. Hij heeft moeite met emoties en onoverzichtelijke situaties, maar is een kei in logica en wiskunde. Wanneer blijkt dat de hond van de buurvrouw is vermoord, onderneemt hij een speurtocht die zijn leven op zijn kop zal zetten. Het vertelperspectief ligt bij Christopher zelf, zodat zijn gedrag, dat voor een buitenstaander onbegrijpelijk zal zijn, een eigen logica krijgt. De verhaallijn wordt regelmatig onderbroken door meer bespiegelende hoofdstukjes, waarin Christopher zijn visie op het leven geeft. Wiskundige problemen spelen naast het speurwerk een grote rol. In het boek wordt ook visueel vorm gegeven aan Christophers wereld door het gebruik van illustraties, foto’s, schema’s, lijstjes en teksten in verschillende lettertypes. Vanaf ca. 15 j…Lees verder

Over Mark Haddon

Mark Haddon (Northampton, 28 oktober 1962) is een Engelse schrijver van romans, jeugdboeken en scenario's. Hij is ook beeldend kunstenaar en illustrator.

Haddon heeft zijn opleiding gevolgd aan de Uppingham School en het Merton College aan de Universiteit van Oxford. Hij studeerde daar Engels.

In 2003 heeft hij de Whitbread Book of the Year Award gewonnen voor zijn roman The Curious Incident of the Dog in the Night-time (Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht), een boek dat een realistisch beeld geeft van hoe het moet zijn om als een autistisch iemand door het leven te gaan, ookal is het nooit specifiek aangegeven of dit ook zo is. In het boek staat dat Christopher (het hoofdpersoon) een kind is met gedragsproblemen. Het boek is een wereldwijde bestseller en won nog minstens vijftien andere prijzen. Het is geschreven vanuit de persoon van Christopher, een jongen met gedragsproblemen. Als Christopher de hond van de buurvrouw vermoord …Lees verder op Wikipedia