Braille
Nederlands

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

Mark Haddon (auteur)
+1
Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht
×
Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
De 15-jarige Christopher is autistisch en leeft in een beperkt, veilig wereldje. Nadat de hond van de buurvrouw vermoord is, onderneemt hij een speurtocht die zijn leven op zijn kop zal zetten. Ook voor jongvolwassenen.
Titel
Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht
Auteur
Mark Haddon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The curious incident of the dog in the night-time
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
11 banden
Oorspr. uitgever
Contact
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 15-jarige Christopher is autistisch. Hij heeft moeite met emoties en onoverzichtelijke situaties, maar is een kei in logica en wiskunde. Wanneer blijkt dat de hond van de buurvrouw is vermoord, onderneemt hij een speurtocht die zijn leven op zijn kop zal zetten. Boeiende blik op de wereld door de ogen van een autist. Het vertelperspectief ligt bij Christopher zelf, zodat zijn gedrag, dat voor een buitenstaander onbegrijpelijk zal zijn, een eigen logica krijgt. De verhaallijn wordt regelmatig onderbroken door meer bespiegelende hoofdstukjes, waarin Christopher zijn visie op het leven geeft. Wiskundige problemen spelen naast het speurwerk een grote rol en worden vaak verduidelijkt door illustraties van de auteur. Illustraties, foto’s, schema’s, lijstjes en teksten in verschillende lettertypes geven ook visueel vorm aan Christophers wereld. De auteur heeft zich knap ingeleefd in zijn hoofdpersoon en weet zijn innerlijk leven overtuigend èn humoristisch weer te geven. Het boek is ook v…Lees verder

Over Mark Haddon

Mark Haddon (Northampton, 28 oktober 1962) is een Engelse schrijver van romans, jeugdboeken en scenario's. Hij is ook beeldend kunstenaar en illustrator.

Haddon heeft zijn opleiding gevolgd aan de Uppingham School en het Merton College aan de Universiteit van Oxford. Hij studeerde daar Engels.

In 2003 heeft hij de Whitbread Book of the Year Award gewonnen voor zijn roman The Curious Incident of the Dog in the Night-time (Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht), een boek dat een realistisch beeld geeft van hoe het moet zijn om als een autistisch iemand door het leven te gaan, ookal is het nooit specifiek aangegeven of dit ook zo is. In het boek staat dat Christopher (het hoofdpersoon) een kind is met gedragsproblemen. Het boek is een wereldwijde bestseller en won nog minstens vijftien andere prijzen. Het is geschreven vanuit de persoon van Christopher, een jongen met gedragsproblemen. Als Christopher de hond van de buurvrouw vermoord …Lees verder op Wikipedia