Boek
Nederlands

Reptielen

Mark Hutchinson (auteur)
+1
Reptielen
×
Reptielen Reptielen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Na algemene informatie over reptielen wordt ingezoomd op eigenaardigheden van soorten krokodillen, hagedissen, slangen en schildpadden. Met paginagrote 3D-kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Reptielen
Titel
Reptielen
Auteur
Mark Hutchinson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Reptiles
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2014 | Andere uitgaves
64 p. : ill.
ISBN
9789025747510 (hardback)
Plaatsingssuggestie
598.2 (SISO) Amfibieën- Reptielen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Reptielen is een informatief jeugdboek van Mark Hutchinson, dat deel uitmaakt van de ‘Insiders’-reeks. Deze reeks gaat dieper in op talloze onderwerpen, en dat in erg aantrekkelijke, boeiend geïllustreerde en vlot en modern geschreven boekjes. Delen over onder andere ridders en kastelen, regenwouden, ruimte, vulkanen en aardbevingen, het menselijke lichaam enz. passeerden al de revue.
Dit boek heeft een prachtige kaft met een 3D-illustratie, waarop de bek van een moederkrokodil pronkt met haar kroost tussen haar gevaarlijk uitziende, vlijmscherpe tanden. De fantastische illustraties en overweldigende computertechnologische foto’s zorgen ervoor dat je niet weet naar wat je eerst moet kijken. Zo kunnen we niet enkel het uiterlijk van de dieren bewonderen, maar dankzij de computerfoto’s wordt er vaak ook een beeld getoond van hoe de dieren er vanbinnen uitzien of van de eieren.
Vooraan vindt de lezer een inhoudstafel terug, waarop overzichtelijk getoond wordt hoe het boe…Lees verder
In dit deel uit de inmiddels twaalfdelige reeks 'Insiders'* staan reptielen centraal. Mooi geïllustreerd, met kleurrijk getekende, ook paginagrote, platen die bijna fotografisch de werkelijkheid benaderen. In de twee inleidende hoofdstukken wordt uitgelegd wat reptielen zijn, hoe ze zich door de eeuwen heen ontwikkeld hebben, hoe ze zich voortplanten en overleven en welke soorten reptielen er zijn. Dit deel wordt ondersteund door de stamboom en woordenlijst achter in het boek, ook een register is opgenomen om snel te kunnen zoeken. In het deel 'inzoomen' komen de hagedissen, slangen, krokodillen en schildpadden aan bod voor wat betreft de eigenaardigheden van de huidig levende soorten overal ter wereld. Vooral de grote kleurenplaten trekken de aandacht, veel actiegerichte poses en tot de verbeelding sprekende 'inzetjes' waarin feiten, herkomst maar vooral ook extreem gedrag op aantrekkelijke manier gepresenteerd worden. Vanaf ca. 12 jaar.

Reptielen

'Reptielen' verschijnt als titel in de reeks 'INsiders'. Na een lange Inleiding, die zoals steeds zowat de helft van het boek in beslag neemt en de evolutie van reptielen en de overeenkomsten tussen de verschillende soorten toelicht, krijg je het INzoomen-gedeelte waarin de soorten uitgebreid aan bod komen. Krokodillen, hagedissen, slangen en schildpadden worden apart behandeld en enkele types krijgen elk een dubbele bladzijde met een gedetailleerde beschijving. Op een kleine kaart staat weergegeven waar het dier voorkomt, daarnaast worden de feiten en cijfers betreffende de diersoort op een rijtje gezet. Een heleboel gemakkelijk begrijpbare korte stukken tekst geven meer uitleg. De digitaal bewerkte beelden zijn felgekleurd en doen daardoor minder realistisch aan. Achteraan in het boek staan nog een stamboom met de indeling van de reptielen, een woordenlijst en een register. Op de aantrekkelijk glanzende kaft staat een reusachtige muil van een krokodil in reliëf en ook de opvallende …Lees verder