Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bas is de baas

Mark Janssen (auteur)
+1
Bas is de baas
×
Bas is de baas Bas is de baas

Bas is de baas

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bas is de baas. Jet is een fee. Maar is Bas wel de baas? AVI-Start. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Spelen
Leesniveau
AVI 1, AVI Start
Titel
Bas is de baas
Auteur
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2019 | Andere uitgaven
[18] p. : ill.
ISBN
9789048710775 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bas en Jet hebben zich verkleed, waarna Bas in zijn verbeelding allerlei gevaar ziet en agressief, bazig en angstig wordt. Hij wil er met een zwaard op los hakken, terwijl Jet als fee vrolijk de situatie sust en de baas wordt. Voor kleuters die beginnen met lezen komen steeds meer uitgaven op de markt die nuttig kunnen zijn bij voorbereidend lezen. In dit verzorgde boekje uit de reeks 'Hee, ik lees!'*, met dik papier en fullcolour illustraties van de gerenomeerde illustrator, is echter niet duidelijk wat het verschil is met een gewone uitgave op AVI-Start. In veertien bladzijden met originele afbeeldingen in een digitale collagestijl staan in witte kaders een paar zinnetjes zonder hoofdletters, maar wel met enkele leestekens. In wolkjes staan de akelige, ingebeelde fantasieën van Bas, hetgeen het begrip niet makkelijker zal maken. Voor kleuters daarom een wat onsamenhangende uitgave. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Mark Janssen

Marcus Jacques Agnes (Mark) Janssen (Eijsden, 24 juli 1974) is een Nederlandse illustrator.

Hij studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Na zijn afstuderen in 1997 vestigde hij zich als fulltime illustrator in Valkenburg aan de Geul, waar hij een atelier aan huis heeft.

Mark maakt illustraties voor zowel kinderen als voor volwassenen. Vanaf zijn eerste kinderboek 'Mijn vriend de sjeik' van Ulf Stark (Lemniscaat 1997) tot aan 2016, werkte hij aan 450 kinder- en prentenboeken voor bijna alle grote Nederlandse en Belgische uitgeverijen. Heel wat van zijn boeken vonden reeds hun weg naar het buitenland en werden vertaald in meer dan tien talen. Ondertussen verschenen ook de eerste boeken voor beginnende lezers waarvoor hij zowel de tekst als de tekeningen leverde.

In 2016 startte Mark succesvol met een nieuw oeuvre; het eigen prentenboek 'Niets gebeurd' werd door de pers lovend onthaald. Daarna volgden 'Dino's bestaan niet' (2017), 'Eiland' …Lees verder op Wikipedia