Strip
Nederlands

Blijf van Big af!

Mark Janssen (auteur)
+1
Blijf van Big af!
×
Blijf van Big af! Blijf van Big af!

Blijf van Big af!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Het schip van piraat Piet is kapot. Hij zit met zijn mannen op een eiland. Zal iemand ze redden? Strip op AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Blijf van Big af! / tekst en ill. Mark Janssen
Auteur
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Editie
herziene uitgave
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020 | Andere uitgaven
27 p. : ill.
ISBN
9789048738137 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na een storm verging een piratenschip midden in zee. Piraat Piet, kok Kees, de kinderen Jan en Pip en Pips levende big zijn op een onbewoond eilandje aangespoeld. Ze hebben honger, maar er is weinig te eten. Piet dreigt Big te slachten. Samen maken ze een vlot, zodat Piet hulp kan gaan zoeken. Maar dat mislukt. Ook andere plannen lopen niet goed af. Zouden ze nog gered worden? Oblong stripboek in de reeks 'Strips voor beginnende lezers'* waarbij de verhalende tekst in rechthoekige witte blokken is gedrukt, en de gesproken tekst in tekstballonnen. De vaak humoristische tekst (de kapitein heeft een heel creatief taalgebruik; de kok kan alleen aan lekkere dingen denken) en de kleurrijke illustraties (getekend en met een computer bewerkt) in verschillende afmetingen, sluiten goed aan bij de fantasie van beginnende lezers. Een heel leuk boek op AVI-E3, voor kinderen van groep 3 en 4. Zeker ook voor jongens! Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Mark Janssen

Marcus Jacques Agnes (Mark) Janssen (Eijsden, 24 juli 1974) is een Nederlandse illustrator.

Hij studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Na zijn afstuderen in 1997 vestigde hij zich als fulltime illustrator in Valkenburg aan de Geul, waar hij een atelier aan huis heeft.

Mark maakt illustraties voor zowel kinderen als voor volwassenen. Vanaf zijn eerste kinderboek 'Mijn vriend de sjeik' van Ulf Stark (Lemniscaat 1997) tot aan 2016, werkte hij aan 450 kinder- en prentenboeken voor bijna alle grote Nederlandse en Belgische uitgeverijen. Heel wat van zijn boeken vonden reeds hun weg naar het buitenland en werden vertaald in meer dan tien talen. Ondertussen verschenen ook de eerste boeken voor beginnende lezers waarvoor hij zowel de tekst als de tekeningen leverde.

In 2016 startte Mark succesvol met een nieuw oeuvre; het eigen prentenboek 'Niets gebeurd' werd door de pers lovend onthaald. Daarna volgden 'Dino's bestaan niet' (2017), 'Eiland' …Lees verder op Wikipedia