Boek
Nederlands

Ik wil weg!

Mark Janssen (auteur)
+1
Ik wil weg!
×
Ik wil weg! Ik wil weg!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Het is druk in de hut. Pim wil weg. Waar kan hij heen? AVI-Start. Vanaf ca. 5 jaar.
Leesniveau
AVI 1, AVI Start
Titel
Ik wil weg!
Auteur
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015
[16] p. : ill.
ISBN
9789048728565 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Pim wordt gek van het lawaai dat zijn ouders en zusjes maken. Hij vlucht weg en zoekt elders onderdak. Maar het hondenhok, de stal en de boom zijn al vol. Dan toch maar weer naar huis? Deel uit de serie ‘Hee, ik lees!’*, een serie die speciaal is gemaakt voor kleuters die al willen lezen. Het boekje heeft niveau AVI-Start, en is ook bruikbaar voor beginnende lezers in groep 3. Er is veel klank- en woordherhaling. Alle klankzuivere woorden zijn eenlettergrepig en elke zinnetje begint op een nieuwe regel. Er wordt gebruiktgemaakt van interpunctie, maar geen hoofdletters. De overzichtelijke bladindeling en de ruime interlinie verhogen de leesbaarheid. Onder de tekst staat op elke bladzijde een grappige kleurenillustratie. Wat vreemd is het woord 'hut' dat wordt gebruikt voor 'huis'. Leuk om zo te leren lezen. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Mark Janssen

Marcus Jacques Agnes (Mark) Janssen (Eijsden, 24 juli 1974) is een Nederlandse illustrator.

Hij studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Na zijn afstuderen in 1997 vestigde hij zich als fulltime illustrator in Valkenburg aan de Geul, waar hij een atelier aan huis heeft.

Mark maakt illustraties voor zowel kinderen als voor volwassenen. Vanaf zijn eerste kinderboek 'Mijn vriend de sjeik' van Ulf Stark (Lemniscaat 1997) tot aan 2016, werkte hij aan 450 kinder- en prentenboeken voor bijna alle grote Nederlandse en Belgische uitgeverijen. Heel wat van zijn boeken vonden reeds hun weg naar het buitenland en werden vertaald in meer dan tien talen. Ondertussen verschenen ook de eerste boeken voor beginnende lezers waarvoor hij zowel de tekst als de tekeningen leverde.

In 2016 startte Mark succesvol met een nieuw oeuvre; het eigen prentenboek 'Niets gebeurd' werd door de pers lovend onthaald. Daarna volgden 'Dino's bestaan niet' (2017), 'Eiland' …Lees verder op Wikipedia