Boek
Nederlands

Mis mis mis en raak!

Mark Janssen (auteur), Madeleine van der Raad (illustrator)
+1
Mis mis mis en raak!
×
Mis mis mis en raak! Mis mis mis en raak!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Rik, Mies en Tom zijn op het gras met de bal. Dan gaat de bal naast het doel. Waar gaat de bal heen? Hij is weg! AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Mis mis mis en raak!
Auteur
Mark Janssen 1974-
Illustrator
Madeleine van der Raad
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021 | Andere uitgaven
27 p. : ill.
ISBN
9789048738458 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rijk en zijn vriendjes zijn aan het voetballen op een grasveldje. Rik geeft de bal een harde trap, maar de bal gaat niet in het doel: mis. De bal gaat door het hek en komt bij een olifant in een circustent. Deze geeft met zijn poot de bal een zwiep tegen... de emmer met verf van een schilder die de bal verder trapt, gelukkig net naast een man die een grote taart draagt. Via nog meer omwegen komt de bal uiteindelijk weer op het grasveldje bij de kinderen en zowaar ook nog in het doel: raak! Met vaart geschreven, vrolijk en aantrekkelijk eerste leesboekje op niveau AVI-M3. Deel uit de serie ‘Leren lezen’*, herkenbaar aan het handzame formaat en de rug in glansfolie met vrolijke stippen. Leuk is dat zowel jongens als meisjes meedoen met het voetbalspel. Geïllustreerd met over twee pagina's verdeelde, in vlotte stijl getekende, grappige illustraties met warme aquareltinten. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Mark Janssen

Marcus Jacques Agnes (Mark) Janssen (Eijsden, 24 juli 1974) is een Nederlandse illustrator.

Hij studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Na zijn afstuderen in 1997 vestigde hij zich als fulltime illustrator in Valkenburg aan de Geul, waar hij een atelier aan huis heeft.

Mark maakt illustraties voor zowel kinderen als voor volwassenen. Vanaf zijn eerste kinderboek 'Mijn vriend de sjeik' van Ulf Stark (Lemniscaat 1997) tot aan 2016, werkte hij aan 450 kinder- en prentenboeken voor bijna alle grote Nederlandse en Belgische uitgeverijen. Heel wat van zijn boeken vonden reeds hun weg naar het buitenland en werden vertaald in meer dan tien talen. Ondertussen verschenen ook de eerste boeken voor beginnende lezers waarvoor hij zowel de tekst als de tekeningen leverde.

In 2016 startte Mark succesvol met een nieuw oeuvre; het eigen prentenboek 'Niets gebeurd' werd door de pers lovend onthaald. Daarna volgden 'Dino's bestaan niet' (2017), 'Eiland' …Lees verder op Wikipedia

Suggesties