Boek
Nederlands

Hoe word ik bitcoin-miljonair?

Mark Koster (auteur)
+1
Hoe word ik bitcoin-miljonair?
×
Hoe word ik bitcoin-miljonair? Hoe word ik bitcoin-miljonair?

Hoe word ik bitcoin-miljonair?

Jounalistieke inleiding tot de ontwikkelingen rond de bitcoin, de plotselinge populariteit van deze cryptomunt, de manier om daarvan te profiteren en de valkuilen daarbij.
Onderwerp
Bitcoins
Titel
Hoe word ik bitcoin-miljonair?
Auteur
Mark Koster
Taal
Nederlands
Uitgever
Den Haag: Einstein Books, 2018
140 p. : ill.
ISBN
9789492867032 (paperback)
Plaatsingssuggestie
345.1 (SISO) Geld ; Geld (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 19 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boekje kost slechts 0,001 bitcoin... Auteur Mark Koster vertelt dat hij veel te laat bitcoins aangeschafte en dus langzaam miljonair kan worden (!). De hoofdstukjes zijn allemaal positief naar de Bitcoin, ook wordt de vergelijking met de tulpenmanie omver gehaald. Want: de bitcoin is 'nieuw goud'. De banken krijgen een draai om de oren, omdat zij 'bang' zouden zijn voor de digitale munt. Eigenlijk wordt alle kritiek naar het rijk der fabelen verwezen; de bitcoin is de goudmijn zonder kans op mislukken. Of de schrijver gelijk heeft: weinigen geloven er in. De tekst is populair geschreven en gericht op nieuwsgierige potentiële beleggers. Er mag niet worden gesteld dat het boekje gelezen kan/mag worden als een praktische gebruiksaanwijzing. Immers, het blijft praten over digitale middelen met een vage toekomst. Voor wie wil weten hoe het bitcoin-systeem werkt, kan dit boek interessant zijn. Met figuren en grafieken in zwart-wit en een verklarende woordenlijst.

Over Mark Koster

Mark Koster is een Nederlands journalist en 'Chef Online' bij Quote.

Korte professionele levensloop

Koster werkte eerder al voor Quote en bij Het Financieele Dagblad. Hij was van 2004 tot 2005 werkzaam als hoofdredacteur van de Nieuwe Revu en werkte bij het Talpa-programma NSE. In 2006 richtte hij met twee compagnons het Amsterdamse productiebedrijf Campus TV op. In 2008 solliciteerde Koster naar de functie van hoofdredacteur bij het feministische tijdschrift Opzij.

In dagblad De Pers schreef hij bijna dagelijks met Jojanneke van den Berge de pagina Koster en Jojanneke. Dagblad De Pers schorste hem in 2010 voor een maand nadat hij in diezelfde krant een artikel had geschreven over seksrelaties op de redactie.

In april 2010 richtte hij samen met financieel journalisten Eric Smit en Arne van der Wal de financieel-economische website Follo…Lees verder op Wikipedia