Strip
Nederlands

De laatste snik

Mark Millar (scenarist), Terry Dodson (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Een mysterieuze schurk heeft de geheime identiteit van de muurkruiper ontdekt... en nu verandert hij het leven van Peter Parker stukje bij beetje in een nachtmerrie. Zijn vrouw Mary Jane, zijn tante May; niemand is nog veilig. Hoe ver gaat Spider-Man om zijn naasten te beschermen? Bij wie klopt hij aan voor hulp? En welke vijanden kruisen zijn pad tijdens deze race tegen de klok?
Onderwerp
Superhelden
Titel
De laatste snik
Scenarist
Mark Millar
Illustrator
Terry Dodson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spider-Man, the last stand 1-2
Uitgever
[Breda]: Dark Dragon Books, © 2020
[56] p. : ill.
Aantekening
Contains material originally published in magazine form as Marvel Knights Spider-Man #9-10
ISBN
9789463735025 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 16 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Spiderman/Peter Parker is er nog steeds niet achter wie zijn tante ontvoerd heeft en waarom. In dit een na laatste deel van deze stripserie wordt de spanning behoorlijk opgevoerd. Ook komen we meer te weten over zijn jeugd en andere familieleden. Zijn opponent maakt zich bekend via een tussenpersoon. Zijn tegenstander Osborn zit op Rickers Island in de gevangenis. Spiderman kan zijn tante alleen levend terug krijgen als hij Osborn uit de gevangenis weet te halen. Met hulp van Felicia, zijn ex, gaat dat vast lukken. Tot de laatste snik moet Peter knokken voor het leven van tante May. Vervolg op 'Venom is terug' (2020)*.

Over Mark Millar

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

Mark Millar (geboren 24 december 1969) is een Schotse comicschrijver. Hij is bekend door zijn werken aan Kick-Ass, Wanted, The Secret Service en Civil War. Voor zijn werken is hij al genomineerd geweest voor vier Eisner Awards en twee Eagle Awards.

Carrière

Millar schreef zijn eerste comic, Trident's Saviour toen hij nog op de middelbare school zat. Hij werkte hier voor samen met Daniel Vallely die voor de tekeningen zorgde. Saviour combineerde elementen zoals religie, satire en superhelden.

Tijdens de jaren 90 werkte Millar aan 2000 AD, Sonic the Comic en Crisis. Door zijn Britse werken trok hij de aandacht van DC Comics en in 1994 begon hij te werken aan zijn eerst Amerikaanse comic genaamd Swamp Thing. De eerste vier uitgaven schreef hij samen met Grant Morrison, zodat hij gemakkelijk het werk kon leren kennen. Vanaf toen begon Millar aan verschillende DC titels te werken, vaak samen met Mo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties