Strip
Nederlands

Ultimate Avengers. 3

Mark Millar (scenarist), Bryan Hitch (illustrator)
De MARVEL films zijn populairder dan ooit. Ultimate Avengers is de strip waar het allemaal mee begon. Het is begin eenentwintigste eeuw. De wereld is ingrijpend aan het veranderen. Misdaad wordt supermisdaad en terrorisme wordt superterrorisme. S.H.I.E.L.D.-directeur Nick Fury ronselt een handvol nieuwe superhelden die de wereld moeten beschermen tegen deze nieuwe gevaren. Maar is de wereld wel k
Onderwerp
Superhelden
Titel
Ultimate Avengers. 3
Scenarist
Mark Millar
Illustrator
Bryan Hitch
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Breda: Dark Dragon Books, © 2019
[72] p. : ill.
Aantekening
Contains material originally published in magazine form as The Ultimates #7-9
ISBN
9789463733120 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een sciencefiction-setting gesitueerd in een zwoel Manhattan. Het is een onzekere tijd, die roept om vergelding van aangedaan leed. Daartoe wordt de kracht ingeroepen van superhelden. Het stripepos wordt uitgewerkt in vijf delen. De eerste twee comics effenen het pad voor het bekendste lid van de superhelden, Captain America. In dit derde deel* moeten de superhelden vooral wennen aal elkaars aanwezigheid. Ruzies, elkaar jennen en het anti-sociale karakter van de Hulk maken dat de een constante dreiging binnen de groep leidt tot verbrokkeling. De extraverte tekenstijl en inkleuring zijn kenmerkend voor het genre. De teksten, doorspekt met klanknabootsingen, zijn kort en bondig. Decors, close-ups en afwijkende kaders vervullen een definitieve rol.

Over Mark Millar

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

Mark Millar (geboren 24 december 1969) is een Schotse comicschrijver. Hij is bekend door zijn werken aan Kick-Ass, Wanted, The Secret Service en Civil War. Voor zijn werken is hij al genomineerd geweest voor vier Eisner Awards en twee Eagle Awards.

Carrière

Millar schreef zijn eerste comic, Trident's Saviour toen hij nog op de middelbare school zat. Hij werkte hier voor samen met Daniel Vallely die voor de tekeningen zorgde. Saviour combineerde elementen zoals religie, satire en superhelden.

Tijdens de jaren 90 werkte Millar aan 2000 AD, Sonic the Comic en Crisis. Door zijn Britse werken trok hij de aandacht van DC Comics en in 1994 begon hij te werken aan zijn eerst Amerikaanse comic genaamd Swamp Thing. De eerste vier uitgaven schreef hij samen met Grant Morrison, zodat hij gemakkelijk het werk kon leren kennen. Vanaf toen begon Millar aan verschillende DC titels te werken, vaak samen met Mo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties