Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het heilig hout brandt zonder pijn

Mark Tijsmans (auteur)
+1
Het heilig hout brandt zonder pijn
×
Het heilig hout brandt zonder pijn Het heilig hout brandt zonder pijn

Het heilig hout brandt zonder pijn

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Schildknaap Andreas, prinses Catho en haar lief Floris gaan naar het elfenwoud om het Heilig Hout te zoeken, voor de toverdrank voor koning Teiresias. Maar de verbannen elfenprins Puuck is terug, en die maakt het hen moeilijk. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het heilig hout brandt zonder pijn
Auteur
Mark Tijsmans
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Abimo, 2016 | Andere uitgaven
266 p.
ISBN
9789462345850 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het is na lange tijd oorlog nu alweer enkele jaren vrede in Teiresië, het land van mensen, kabouters en elfen, maar de strijdende partijen dreigen zich niet langer aan de gemaakte afspraken te houden. Al eerder werd het zilver bemachtigd voor de ketel waarin een drank voor de oude vredestichter – koning Teiresias – moet worden bereid. Die zal hem onsterfelijk maken opdat hij zijn mediation voltooit. Nu moet bij koning Oberon in het elfenwoud het Heilig Hout worden verkregen om het vuur onder de ketel te stoken. Dus trekken schildknaap Andreas, prinses Catho en haar lief Floris er met een karavaan opnieuw opuit. Maar er is een moeilijke drempel te nemen: de eerder verbannen elfenprins Puuck is terug en aan de macht, en de onderlinge verhoudingen raken sterk bekoeld. Bovendien laat Floris zijn oog op een leuk elfenmeisje vallen... De veelzijdige auteur schreef dit tweede deel van de reeks 'De bende van Teiresias'* in een soepele stijl waarmee hij de jonge lezer best voor een opgave plaa…Lees verder

Over Mark Tijsmans

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Markfan

Mark Irma Albert Tijsmans (Merksem, 5 januari 1969) is een Vlaams televisie- en toneelacteur, zanger, musicalartiest en jeugdauteur.

Tijsmans vergaarde bekendheid in Vlaanderen door hoofdrollen in Het Park, Thuis, en Flikken. Daarnaast speelde hij gastrollen in onder meer De Kotmadam, Heterdaad, W817 (als Marc, pastoor), Lili & Marleen en F.C. De Kampioenen. Ook was hij te zien in enkele films. Hij was te gast in diverse programma's, waaronder veel muziekshows als De Notenclub en Steracteur Sterartiest. Daarnaast was hij vier jaar wrapper op Ketnet en tevens lid en oprichter van de Ketnetband.

Naast zijn werk voor televisie speelde hij in 2000 zijn eerste musicalrol als het titelpersonage in Peter Pan; later volgden Camelot en Romeo en Julia, van Haat tot Liefde, waarmee hij tevens door Nederland toerde. In 2006 won hij een Vlaamse Musicalprijs voor zijn rol al…Lees verder op Wikipedia

Suggesties