Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wiet Waterlanders en de 9de compagnie van heethoofden

Mark Tijsmans (auteur)
+1
Wiet Waterlanders en de 9de compagnie van heethoofden
×
Wiet Waterlanders en de 9de compagnie van heethoofden Wiet Waterlanders en de 9de compagnie van heethoofden

Wiet Waterlanders en de 9de compagnie van heethoofden

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Wiet ontdekt dat hij een halfbroer heeft. Wout is alles wat Wiet niet is: cool, handig, een durfal en snel. Tijdens een gezamenlijke opdracht om te infiltreren in het knapenkoor van een abdij begint Wiet zich vragen te stellen.
Titel
Wiet Waterlanders en de 9de compagnie van heethoofden
Auteur
Mark Tijsmans
Uniforme titel
De 9de compagnie van heethoofden
Taal
Nederlands
Parallele titel
Wiet Waterlanders en de negende compagnie van heethoofden
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2016 | Andere uitgaves
493 p.
ISBN
9789461315298 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 350 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zoals al aangekondigd werd aan het einde van het derde deel, vond Mark Tijsmans dat een trilogie ook best uit vier delen kan bestaan. En aan het einde van De 9de compagnie van heethoofden wordt al gewag gemaakt van een eventueel vijfde deel, hoewel ‘een trilogie met vijf delen… dat wordt wat belachelijk, niet’. Tijsmans weet inmiddels echter dat zijn lezers hier niet om malen en dat er gretig op een vervolg wordt gewacht.
Na de wereld van de schilderijen en de literatuur, zoekt Tijsmans het dit keer in de muziek. Zoals we het inmiddels gewoon zijn, springen we het hele boek door heen en weer tussen heden en verleden. In het heden vinden we onder meer het vertrouwde trio Wiet Waterlanders, Ophelia en Indigo terug. Maar deze keer krijgen ze versterking: de tienjarige Wout, die een halfbroer van Wiet blijkt te zijn. Het raadsel rond Rudi Kolibri is dus een beetje opgelost, nu hij de vader is van twee zonen. Maar wie is de moeder van deze Wout? Een nieuw raadsel, waarover weer e…Lees verder
De weinig stoere Wiet (12), zijn plots opgedoken halfbroer Wout (10) die in alles zijn tegenpool is, en zijn vrienden Indigo en Ophelia van de kleine Caroluscode komen terecht in een knapenkoor in de abdij van Gandamme. De hoop op een rustige vakantie is snel vervlogen. Na een schilderij (deel 2) en een manuscript (deel 3) draait het nu om een muziekpartituur van Ludwig van Heethoofden die door de componist Solieri als de zijne is gepresenteerd. Vierde deel* in de serie over Wiet Waterlanders. Evenals de voorgaande delen afgewisseld met een historisch spiegelverhaal, herkenbaar aan de grijze paginaranden. Parodieert op de muziekgeschiedenis met aandacht voor de echte componisten achterin. Ruime bladspiegel, korte zinnen, veel dialoog en typisch Vlaamse uitdrukkingen. Geslaagde combinatie van spanning, humor en een vleugje romantiek. Vermakelijk in uitvergroten van karakters, gebeurtenissen en complexe familieverhoudingen. Soms wat flauw, maar voldoende gelaagd. Eindigt met genoeg vrag…Lees verder

Wiet Waterlanders en de 9e compagnie van Heethoofden

'Wiet Waterlanders en de 9e compagnie van Heethoofden' is het vierde deel in wat oorspronkelijk een trilogie zou worden over Wiet Waterlanders.
Dit keer neemt het geheime genootschap van de Caroluscode vakantie; ze hebben hun opdracht volbracht. Maar dan komt Wiets vader met een geheim op de proppen: Wiet heeft een halfbroer, Wout. Wout blijkt twee jaar jonger, maar een durfal, handig en snel. Helemaal de tegenpool van moederskindje Wiet. Hij zal voortaan bij Wiet en diens mama logeren. Maar waarom komt Wiets vader nu pas met dit geheim naar voren? En wie is Wouts moeder?
En ze krijgen ook een opdracht: Wiets vader vraagt hem om samen met Ophelia en Indigo te infiltreren in een knapenkoor dat jaarlijks op stagekamp gaat in een oude abdij. Het doel is om te ontdekken wie een bepaalde eeuwenoude muziekpartituur geschreven heeft.
Parallel met deze verhaallijn die zich in het heden afspeelt, loopt ook een verhaallijn in het verleden. Ludwig moet gaan studeren in wat acht…Lees verder

Over Mark Tijsmans

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Markfan

Mark Irma Albert Tijsmans (Merksem, 5 januari 1969) is een Vlaams televisie- en toneelacteur, zanger, musicalartiest en jeugdauteur.

Tijsmans vergaarde bekendheid in Vlaanderen door hoofdrollen in Het Park, Thuis, en Flikken. Daarnaast speelde hij gastrollen in onder meer De Kotmadam, Heterdaad, W817 (als Marc, pastoor), Lili & Marleen en F.C. De Kampioenen. Ook was hij te zien in enkele films. Hij was te gast in diverse programma's, waaronder veel muziekshows als De Notenclub en Steracteur Sterartiest. Daarnaast was hij vier jaar wrapper op Ketnet en tevens lid en oprichter van de Ketnetband.

Naast zijn werk voor televisie speelde hij in 2000 zijn eerste musicalrol als het titelpersonage in Peter Pan; later volgden Camelot en Romeo en Julia, van Haat tot Liefde, waarmee hij tevens door Nederland toerde. In 2006 won hij een Vlaamse Musicalprijs voor zijn rol al…Lees verder op Wikipedia