Boek
Nederlands

De avonturen van Tom Sawyer

Mark Twain (auteur), Fred Marschall (illustrator)
+1
De avonturen van Tom Sawyer
×
De avonturen van Tom Sawyer De avonturen van Tom Sawyer
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De onverbeterlijke kwajongen Tom Sawyer beleeft met zijn vrienden spannende avonturen, waarbij hij zich altijd weet te redden uit allerlei moeilijke situaties. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De avonturen van Tom Sawyer
Auteur
Mark Twain
Illustrator
Fred Marschall
Uniforme titel
The adventures of Tom Sawyer [jeugd]
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The adventures of Tom Sawyer
Uitgever
Bilthoven: Solo, 2004
189 p. : ill.
ISBN
90-76268-45-2

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 38 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het bekende klassieke boek uit 1875 van de Amerikaanse schrijver Samuel Langhorne Clemens met de ongewone avonturen van een gewone jongen krijgt hiermee ongeveer de zestigste vertaling/bewerking of opnieuw geïllustreerde versie in het Nederlands sinds de eerste bewerking uit 1877. Deze editie is een mengvorm van de vertaling van Annelies Hazenberg uit 1980 en die van André Abeling uit 1982, en heeft ook in het taalgebruik van beide vertalingen elementen: soms modernere woorden, maar ook de authentieke sfeer van het 'jongensland' uit de 19e eeuw. Vergeleken met die van 1980 zijn er nu hoofdstuktitels, en voetnoten, die situaties uit die tijd uitleggen, of de oorspronkelijke Engelse tekst en de bronnen ervan bevatten. De zwartwitillustraties zijn van de bewerker/eindredacteur, die hiermee voor een goed gedocumenteerde en leesbare uitgave zorgde. Vanaf 10 jaar.

Over Mark Twain

Samuel Langhorne Clemens (Florida (Missouri), 30 november 1835 – Redding (Connecticut), 21 april 1910), beter bekend onder zijn schrijversnaam Mark Twain, was een Amerikaanse schrijver en humorist. Twain werd vooral bekend door zijn romans De Lotgevallen van Tom Sawyer en De Lotgevallen van Huckleberry Finn, waarvan met name de laatste vaak als Great American Novel ('Grote Amerikaanse roman') wordt aangemerkt. Twain genoot een enorme populariteit bij het publiek. Met zijn scherpzinnigheid en vlijmscherpe satire oogstte hij lof van zowel critici als collegae. De Amerikaanse schrijver William Faulkner noemde Twain "de vader van de Amerikaanse literatuur”. Uit zijn werk wordt uitgebreid geciteerd. Tijdens zijn leven was hij bevriend met vele hooggeplaatsten, zoals presidenten, wetenschappers, kunstenaars en ondernemers.

Biografie

Jeugd

Samuel Langhorne Clemens werd gebore…Lees verder op Wikipedia

Suggesties