Dvd
Engels

Mean girls

Mark Waters (regisseur), Rolfe Kent (componist), Rosalind Wiseman (naar het werk van)
Een tiener die haar hele leven met haar ouders in Afrika heeft gewoond, moet overleven op een Amerikaanse highschool
Titel
Mean girls
Regisseur
Mark Waters
Componist
Rolfe Kent
Naar het werk van
Rosalind Wiseman
Acteur
Lindsay Lohan Tina Fey
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, 2011 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2004
Speelduur
ca. 93 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans Gebaseerd op het boek Queen bees and wannabes van Rosalind Wiseman
EAN
8714865550229

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 44 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse highschool-komedie van regisseur Mark S. Waters met in de hoofdrol Lindsay Lohan, het populaire tieneridool. Het verhaal is gebaseerd op het 'zelfhulpboek': Queen Bees and Wannabes: Helping your daughter survive cliques, gossip, boyfriends and other realities of adolescence van Rosalind Wiseman. De zeventienjarige Cady heeft haar hele leven in de binnenlanden van Afrika gewoond en ziet in de Amerikaanse highschool een echte jungle. Ze past niet in de groep, totdat de meest modieuze, rijke, verwaande, maar ook gemene meisjes belangstelling voor haar veinzen. Als experiment trekt ze een tijdje met hen op en laat zich bijna door hen inpalmen. Belinda de Graaf (Trouw 8-7-'04) vindt de meisjes niet 'mean' genoeg en de film te opzichtig naar onwenselijk gedrag wijzen. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 8-7-'04): 'Regisseur Mark S. Waters (maker van Freaky Friday en The House of Yes) maakt van Mean Girls een sprankelijke komedie met uitstekende vertolkingen van zijn jonge acteurs. Vergel…Lees verder

Over Mark Waters

Mark Stephen Waters (Cleveland, Ohio, 30 juni 1964) is een Amerikaans filmregisseur. Hij is vooral bekend vanwege zijn regie van de films Just Like Heaven, Mean Girls en Freaky Friday.

Filmografie

  • Vampire Academy: Blood Sisters (2014)
  • Mr. Popper's Penguins (2011)
  • The Spiderwick Chronicles (2008)
  • Henry's List of Wrongs (2006)
  • Just Like Heaven (2005)
  • Mean Girls (2004)
  • Freaky Friday (2003)
  • Warning: Parental Advisory (2002) (TV)
  • Head Over Heels (2001)
  • The House of Yes (1997)

Externe link

  • (en)  Mark Waters in de Internet Movie Database

Suggesties