Dvd
Engels

The Spiderwick chronicles

Mark Waters (regisseur), Tony DiTerlizzi (naar het werk van), Holly Black (naar het werk van)
De tweeling Jared en Simon en hun zus verhuizen naar het afgelegen landgoed van hun oudoom. Daar ontdekken ze allerlei vreemde wezens die niet allemaal even vriendelijk zijn. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
The Spiderwick chronicles
Regisseur
Mark Waters
Naar het werk van
Tony DiTerlizzi Holly Black
Componist
James Horner 1953-2015
Acteur
Freddie Highmore
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, 2013 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2008
Speelduur
ca. 92 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
8714865501726

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Fantasyfilm van Mark Waters naar de boekenserie* van Holly Black en Tony DiTerlizz. De tweeling Jared en Simon, hun oudere zus Mallory en hun moeder, die onlangs gescheiden is, verhuizen naar het afgelegen landgoed van hun oudoom, Arthur Spiderwick. Jared ontdekt op zolder een 'veldgids', geschreven door zijn oom, met beschrijvingen van allerlei vreemde wezens. Via het boek komt Jared, en later ook zijn broer en zus, in contact met deze wezens, waarvan sommigen vriendelijk zijn en anderen zeer kwaadaardig. De gemene Mulgarath (Nick Nolte) wil het boek in bezit krijgen. De tweeling wordt gespeeld door de Britse acteur Freddie Highmore, eerder te zien in 'Finding Neverland' en 'Charlie and the chocolate factory'. Remke de Lange (Trouw 13-3-'08) vindt het verhaal ondergeschikt aan de special effects. Maar Rianne van de Molen (Algemeen Dagblad 13-3-'08) concludeert: '(...) De strijd tussen goed en kwaad die daardoor ontstaat is spannend en een lust voor het oog. Alle wezentjes, van kwaada…Lees verder

Over Mark Waters

Mark Stephen Waters (Cleveland, Ohio, 30 juni 1964) is een Amerikaans filmregisseur. Hij is vooral bekend vanwege zijn regie van de films Just Like Heaven, Mean Girls en Freaky Friday.

Filmografie

  • Vampire Academy: Blood Sisters (2014)
  • Mr. Popper's Penguins (2011)
  • The Spiderwick Chronicles (2008)
  • Henry's List of Wrongs (2006)
  • Just Like Heaven (2005)
  • Mean Girls (2004)
  • Freaky Friday (2003)
  • Warning: Parental Advisory (2002) (TV)
  • Head Over Heels (2001)
  • The House of Yes (1997)

Externe link

  • (en)  Mark Waters in de Internet Movie Database

Suggesties