Kijk niet zo, konijntje

Marnix Peeters (auteur), Gi Mateusen (verteller)
Oscar komt in een psychiatrische instelling terecht, is verliefd op zijn zeventienjarige pleegdochter uit Soedan en krijgt kanker. Dat laatste stelt hem ernstig op de proef.
Titel
Kijk niet zo, konijntje
Auteur
Marnix Peeters
Verteller
Gi Mateusen  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2016
1 cd
Speelduur
5:04
Oorspr. uitgever
Prometheus
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De betweterige Oscar Van Beuseghem is eigenlijk geen heel aardige man. Hij is erg overtuigd van zijn eigen gelijk, fel gekant tegen alles wat anders is en schroomt er niet voor de wereld deelgenoot te maken van zijn vaak nogal rigide visies. Hij deinst er niet voor terug bekende Belgen en Nederlanders, zoals Goedele Liekens, Wim Pijbes, koningin Mathilde en talrijke journalisten, per brief deelgenoot te maken van zijn wereldbeeld, waarin seks vaak een expliciete rol speelt. Deze brieven zijn vaak erg grappig om te lezen. Toch heeft hij ook een zachtere kant, die naar voren komt in een hevige verliefdheid en doordat hij ziek wordt. Een komisch en tegelijkertijd tragisch verhaal met een hoofdpersoon die zich vaak zo naar opstelt dat je toch van hem gaat houden. Het hoofdpersonage maakte eerder zijn opwachting in de goed ontvangen roman ‘Natte dozen’ (2013)*. De auteur (1965) genoot in Vlaanderen enige bekendheid als (muziek)journalist alvorens hij zich succesvol aan het schrijven wijdde.

Over Marnix Peeters

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Stormkat

Marnix Peeters (15 juli 1965) is een Vlaams auteur en columnist.

Biografie

Opgegroeid in Beverlo en wonend in Antwerpen, werkte Peeters in het begin van de jaren 90 als samensteller van het programma Update op Studio Brussel. Hij was tussen 1990 en 1996 muziekjournalist bij het weekblad Humo en lid van de jury van Humo's Rock Rally in 1992, 1994 en 1996. Verschillende van zijn rockinterviews voor Humo (met o.a. Dave Grohl, Rage Against The Machine en Robert Plant) verschenen in buitenlandse muziektijdschriften, in Japan en de Verenigde Staten. Nadien werkte hij jarenlang als interviewer en reportagemaker voor de krant Het Laatste Nieuws. Momenteel schrijft hij een column in de zaterdagbijlage Zeno van de krant De Morgen.

Hij publiceerde in kranten en tijdschriften als Oor, Guitar World, Deng, RifRaf, MaoMagazine, Algemeen Dagblad, Goedele, D…Lees verder op Wikipedia

Suggesties