Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De knotsgekke kast

Marte Jongbloed (auteur), Juliette de Wit (illustrator)
+1
De knotsgekke kast
×
De knotsgekke kast De knotsgekke kast
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als de ouders van Zip en Loef allebei ziek zijn, gaan Zip en Loef helpen in hun winkel. Dan bestelt een klant heel veel meubels. Nu moeten Zip en Loef die zelf gaan maken. Zal dat lukken? AVI-E4. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
De knotsgekke kast
Auteur
Marte Jongbloed
Illustrator
Juliette de Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021
37 p. : ill.
ISBN
9789048741496 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De ouders van Zip en Loef hebben een winkel waar ze door hen zelf gemaakte meubels verkopen. Maar omdat ze ziek zijn kunnen ze allebei niet werken. Zip en Loef gaan helpen in de winkel. Aan een klant die een grote bestelling doet van een kast, stoelen en een bank beloven ze dat alles over drie dagen klaar is. Omdat hun ouders de volgende dag nog steeds ziek zijn, gaan Zip en Loef zelf de bestelde meubels maken en verven. Het ziet er daardoor wel anders uit dan normaal. Wat zou de klant ervan vinden? Grappig verhaal in korte hoofdstukken en eenvoudige zinnen, meestal op één regel. Het boek is voorzien van vrolijke en kleurrijke illustraties die goed bij het verhaal aansluiten. Verzorgde uitgave. AVI-E4. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Marte Jongbloed

Marte Jongbloed (Amsterdam, 9 april 1970) is een Nederlands jeugdboekenschrijfster.

Loopbaan

Na het vwo ging Jongbloed naar de Toneelacademie in Maastricht. Daar studeerde ze in 1994 af als docent drama/regisseur. Vervolgens werkte ze als actrice, regisseur en docent bij verschillende gezelschappen en organisaties.

Jongbloed werkt parttime als docent drama op een internationale school. Daarnaast schrijft ze toneelteksten en jeugdboeken.

Privé

Jongbloed is getrouwd en ze heeft drie kinderen. Met haar gezin woonde ze, in verband met het werk van haar man, enkele jaren in Jemen. Daar gaf ze les op de internationale school in Sanaa.

Prijzen

Met haar boek De (niet zo) Rampzalige Avonturen van Herre won Jongbloed in 2017 de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. In 2018 kreeg ze de Pluim voor De …Lees verder op Wikipedia