Boek
Nederlands

De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre

Marte Jongbloed (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre
×
De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre

De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre

In de reeks:
Herre; 2
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Herre moet op zoek naar zijn vader, die op de Noordpool verdween. Ondertussen is hij bezorgd over zijn moeder, die in de ban raakt van een akelige man. Wat wil die man eigenlijk? Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre
Auteur
Marte Jongbloed
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2018 | Andere uitgaves
270 p. : ill.
ISBN
9789024578948 (hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na 'De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre'* (Pluim van de Senaat van de Kinderjury) is er nu dit tweede, los te lezen boek over de jongen Herre. Dit keer raakt zijn moeder in de ban van een hele nare man, die haar ook nog van haar streven tot milieubewust leven afbrengt. Herre moet nu echt zijn op de Noordpool verdwenen vader gaan opsporen. Hulp via zijn spirituele buurman dient zich op mysterieuze manier aan en met gedachtekracht lukt het hem nep wetenschappelijk onderzoek op te sporen en zijn vader terug te vinden. Spannend en humoristisch fantasieverhaal dat heerlijk onwaarschijnlijk toch een echte eigentijdse wereld schetst. Op originele manier worden veel weetjes en wijsheden over klimaatverandering maar ook over het leven doorgegeven in een aantrekkelijk en leesbaar boek. De realistische zwart-witte pentekeningen tussendoor, vaak met goedgevonden tekstjes erbij, ook op de schutbladen, vullen het verhaal nog vermakelijk aan. De karaktertekening is af en toe wat clichématig…Lees verder

Over Marte Jongbloed

Marte Jongbloed (Amsterdam, 9 april 1970) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Loopbaan

Na het VWO ging Jongbloed naar de Toneelacademie in Maastricht. Daar studeerde ze in 1994 af als docent drama/regisseur. Daarna heeft ze gewerkt als actrice, regisseur en docent bij verschillende gezelschappen en organisaties. In 2010 is ze cum laude afgestudeerd aan de Pabo Inholland Den Haag. (opleiding tot basisschoolleerkracht).

Jongbloed werkt parttime als docent drama op een internationale school. (drama teacher-Middle Years Program). Daarnaast schrijft ze toneelteksten en jeugdboeken.

Privé

Marte Jongbloed is getrouwd en ze heeft drie kinderen. Met haar gezin heeft ze, in verband met het werk van haar man, enkele jaren in Jemen gewoond. Daar heeft ze lesgegeven op de internationale school in Sanaa.

Prijzen

Met…Lees verder op Wikipedia

Suggesties