Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Nieuwe vrienden

Marte Jongbloed (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
Vinnie is net verhuisd. Hij moet erg wennen, temeer omdat hij denkt dat er een monstertje in zijn kamer woont. En hij heeft gelijk, het blijkt Flos te zijn. Gelukkig is Flos, en dat niet alleen, hij blijkt een grote hulp. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Nieuwe vrienden
Auteur
Marte Jongbloed
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2019
105 p. : ill.
ISBN
9789024583140 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kleuter Vinnie moet erg wennen aan het nieuwe huis, temeer omdat hij het idee heeft dat er een monstertje in zijn kamer woont. En hij heeft gelijk, het blijkt Flos te zijn. Hij is aardig, en dat niet alleen, hij blijkt en grote hulp. Als Vinnie ergens tegenop ziet, of hij nu naar de kapper moet of naar zwemles, met Flos’ aansporing en samen oefenen kan Vinnie alles aan! Dat is maar goed ook, want Vinnie krijgt weinig steun van zijn ouders. Ook gaat er wel eens iets mis, waardoor er grappige situaties ontstaan, want die Flos is er eentje! De belevenissen zijn opgedeeld in hoofdstukken met een goede voorleeslengte. De tekst is gelardeerd met ingekleurde tekeningen in dunne lijnen, soms paginagroot, in een wat stijve stijl. Verzorgde uitgave op glanzend papier. Tegelijkertijd verschenen er over het tweetal ook peuterboeken in hardkarton. Auteur en illustrator (Kinderboekenweekgeschenk 2019) worden achterin voorgesteld. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Over Marte Jongbloed

Marte Jongbloed (Amsterdam, 9 april 1970) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Loopbaan

Na het VWO ging Jongbloed naar de Toneelacademie in Maastricht. Daar studeerde ze in 1994 af als docent drama/regisseur. Daarna heeft ze gewerkt als actrice, regisseur en docent bij verschillende gezelschappen en organisaties. In 2010 is ze cum laude afgestudeerd aan de Pabo Inholland Den Haag. (opleiding tot basisschoolleerkracht).

Jongbloed werkt parttime als docent drama op een internationale school. (drama teacher-Middle Years Program). Daarnaast schrijft ze toneelteksten en jeugdboeken.

Privé

Marte Jongbloed is getrouwd en ze heeft drie kinderen. Met haar gezin heeft ze, in verband met het werk van haar man, enkele jaren in Jemen gewoond. Daar heeft ze lesgegeven op de internationale school in Sanaa.

Prijzen

Met…Lees verder op Wikipedia

Suggesties