Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Woede en vergeving : wrok, ruimhartigheid, gerechtigheid

Martha Nussbaum (auteur)
+1
Woede en vergeving : wrok, ruimhartigheid, gerechtigheid
×
Woede en vergeving : wrok, ruimhartigheid, gerechtigheid Woede en vergeving : wrok, ruimhartigheid, gerechtigheid

Woede en vergeving : wrok, ruimhartigheid, gerechtigheid

Filosofische bespreking van alle aspecten van woede, de impact ervan en de toepassing van gerechtigheid en ruimhartigheid als reactie op woede.
Titel
Woede en vergeving : wrok, ruimhartigheid, gerechtigheid
Auteur
Martha Nussbaum
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Anger and forgiveness : resentment, generosity, justice
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2016
359 p.
ISBN
9789026329470 (paperback)
Plaatsingssuggestie
157.3 (SISO) Filosofen (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Martha Nussbaum, hoogleraar rechtsfilosofie en ethiek in Chicago, hoort bij de absolute wijsgerige top. In een lange reeks baanbrekende boeken combineert zij een immense eruditie met een grote persoonlijke, sociale en politieke betrokkenheid. Zo ook in dit boek over het verschijnsel woede. Uitvoerig en zorgvuldig brengt zij de aard en de impact van allerlei aspecten van dat verschijnsel in kaart, met alle historische, sociale en psychologische nuances. Met als uiteindelijk doel te laten zien dat woede dwaas is en vergeving narcistisch en dat onze hoop gericht moet zijn op het onderwijzen en toepassen van gerechtigheid en ruimhartigheid. Verplichte lectuur voor al diegenen die zich al dan niet professioneel bezighouden met en betrokken voelen bij het ontplooien van menselijke mogelijkheden in een humane samenleving. Met eindnoten, een literatuurlijst en register.

Over Martha Nussbaum

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Sally Ryan, photographer, www.sallyryanphoto.com

Martha Nussbaum, geboren als Martha Craven, (New York, 6 mei 1947) is een Amerikaans filosoof en hoogleraar rechtsfilosofie en ethiek aan de Universiteit van Chicago. Ze is met name geïnteresseerd in klassieke filosofie, politieke filosofie, feminisme en ethiek.

Biografie

Martha Nussbaum is geboren als dochter van de advocaat George Craven uit Philadelphia en Betty Warren. Ze studeerde in 1969 af in theaterwetenschappen en klassieke talen aan de New York-universiteit. Ze ging verder studeren aan de Harvard-universiteit en bewoog zich geleidelijk aan in de richting van de filosofie waarin ze in 1972 afstudeerde. In 1969 trouwde ze met Alan Nussbaum (en scheidde in 1987), kreeg ze een dochter Rachel en bekeerde ze zich tot het jodendom. Tijdens haar studie werd ze gediscrimineerd en vond ze geen ondersteuning voor kinderzorg. In 1975 promoveerde ze bij G. E. L. Owen en begon filosofie en klassieke talen te doceren aan Harva…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek