Braille
Nederlands
Legenden, waargebeurde moordverhalen en onverklaarbare gebeurtenissen rond de Noordzee en langs de Nederlandse kust.
Titel
De Noordzee
Auteur
Martijn J. Adelmund
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
7 banden
Oorspr. uitgever
Bruna
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Martijn J. Adelmund heeft al heel wat boekjes in de serie 'Mysteries in...' op zijn naam staan. Nu alle provincies aan de beurt zijn geweest, heeft hij zijn vizier gericht op andere zaken. De verhalen in zijn nieuwste uitgave gaan over misdaden, opmerkelijke gebeurtenissen en onverklaarbare verschijnselen op en rond de Noordzee. De bundel bevat ruim 25 korte verhalen die Adelmund heeft ontleend aan oudere eerdere publicaties. Wie goed ingevoerd is in volksverhalen, zal een deel van de verhalen wel (her)kennen. Het bijzondere van deze uitgave is dat de verhalen zijn gesorteerd rond het thema 'Noordzee'. Adelmund heeft alle verhalen bewerkt, waardoor ze vlot leesbaar zijn en het boekje een geheel vormt. Een handjevol illustraties in zwart-wit ondersteunt de vaak spannende verhalen, waarvan je je blijft afvragen of er een kern van waarheid in zit. Leuk voor iedereen met interesse in volksverhalen en voor wie zich zo nu en dan voor zijn plezier op het water begeeft.

Over Martijn J. Adelmund

CC BY 3.0 - Foto van/door Martijn J. Adelmund

Martijn Jansen Adelmund (Bennekom, 21 januari 1977) is een Nederlandse schrijver en dichter.

Biografie

Adelmund werd geboren in Bennekom, maar woonde vervolgens tot zijn negende in het Zuid-Hollandse Gouda. Daarna verhuisde hij naar Wageningen. Op zijn achttiende vertrok hij naar Utrecht, om geschiedenis te studeren. Na twee jaar onderbrak hij die studie voor een reis naar India, waar hij zijn eerste korte verhalen schreef. Hij debuteerde rond die tijd met poëzie in 'Verhalenkrant Fluisterend'. In 2001 studeerde hij af in de richting literatuurwetenschap op het onderwerp genreliteratuur en kreeg hij bij Uitgeverij Het Spectrum een baan als redacteur van fantasyboeken. Adelmund was van 2015 - 2018 stadsdichter van de stad Wageningen.

Mysteries-reeks

In de jaren 2006-2010 was Adelmund redacteur van de reeks verhalenbundels Mysteries in Nederland, waar 16 delen van versch…Lees verder op Wikipedia