Braille
Nederlands

De Veluwe

Legenden, waargebeurde moordverhalen en onverklaarbare gebeurtenissen op de Veluwe.
Onderwerp
Nederland
Titel
De Veluwe
Auteur
Martijn J. Adelmund
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2008
6 banden
Oorspr. uitgever
Bruna
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een bundel van oude en nieuwe verhalen over gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld op verschillende plaatsen op de Veluwe, met als thema mysteries. De auteur heeft een aantal sagen en meer recente verhalen verzameld, die eerder verschenen in verschillende publicaties en dagbladen. De verhalen handelen over misdaden, lugubere gebeurtenissen en onverklaarbare verschijnselen, waarbij de grens tussen waar en onwaar niet altijd duidelijk is. Het boek is voorzien van een kaart met vermelding van de plaatsen waar de gebeurtenissen zich hebben afgespeeld. In een afzonderlijk hoofdstuk geeft de auteur een beschrijving van zijn bronnen. Tevens geeft hij tips over adressen waar meer informatie over mysteries op de Veluwe te vinden is. De bundel maakt deel uit van een serie waarin alle provincies en een aantal plaatsen in Nederland aan de orde komen. Het boek bevat illustraties in zwart-wit.

Over Martijn J. Adelmund

CC BY 3.0 - Foto van/door Martijn J. Adelmund

Martijn Jansen Adelmund (Bennekom, 21 januari 1977) is een Nederlandse schrijver en dichter.

Biografie

Adelmund werd geboren in Bennekom, maar woonde vervolgens tot zijn negende in het Zuid-Hollandse Gouda. Daarna verhuisde hij naar Wageningen. Op zijn achttiende vertrok hij naar Utrecht, om geschiedenis te studeren. Na twee jaar onderbrak hij die studie voor een reis naar India, waar hij zijn eerste korte verhalen schreef. Hij debuteerde rond die tijd met poëzie in 'Verhalenkrant Fluisterend'. In 2001 studeerde hij af in de richting literatuurwetenschap op het onderwerp genreliteratuur en kreeg hij bij Uitgeverij Het Spectrum een baan als redacteur van fantasyboeken. Adelmund was van 2015 - 2018 stadsdichter van de stad Wageningen.

Mysteries-reeks

In de jaren 2006-2010 was Adelmund redacteur van de reeks verhalenbundels Mysteries in Nederland, waar 16 delen van versch…Lees verder op Wikipedia